El Periódico - Català

Feijóo diu que «l’alça fiscal» de Sánchez espanta el capital

- A. S.

Atac a les mesures fiscals del Govern. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va qualificar ahir de «gran error la pujada fiscal» aprovada pel Govern central. «No és una reforma fiscal, sinó un increment d’impostos. El 2022 no se li abaixen a ningú. No s’accepta la baixada de l’IVA d’alguns aliments bàsics i es torna a assenyalar les empreses com a responsabl­es, una cosa que a la UE no es fa». El líder popular va aprofitar la seva intervenci­ó al 25è Congrés d’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) a Càceres per criticar de nou el pla fiscal de l’Executiu, que, segons el seu parer, foragitarà el capital i n’afavorirà la captació per països amb una fiscalitat més atractiva, com Portugal.

«Com Extremadur­a, soc d’una comunitat transfront­erera i he viscut que proveïdors d’Inditex es trasllades­sin a Portugal. És un error en aquest moment dir-los als inversors, als patrimonis, que aquí no són benvinguts i sí a Portugal», va afirmar.

Ideologia i realitat

Segons el seu parer, quan «la ideologia s’imposa a la realitat, la política es converteix en un instrument generat de conflictes». I això és el que va atribuir a l’Executiu de coalició que presideix Pedro Sánchez. «¿L’objectiu és acabar amb els rics o amb la pobresa?», es va preguntar. Feijóo va llançar una clara advertènci­a: «Quan s’anuncien impostos del patrimoni on no es pagaven ara s’està empenyent [els contribuen­ts] que se’n vagin a un altre costat».

També va ser crític amb l’impost a les energètiqu­es, que a Espanya està previst que gravin les vendes i no el benefici, com es predica a Europa. Feijóo va insistir a defensar que una part dels 30.000 milions de recaptació addicional que s’obtindran aquest any per l’efecte de la inflació, en concret uns 5.000 milions, es destinessi­n a abaixar impostos als qui guanyen menys de 40.000 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain