El Periódico - Català

El BNEW encén les pantalles

La indústria 4.0 debat durant tres dies al DFactory de Barcelona sobre mobilitat, indústria digital, sostenibil­itat i talent. La cita congrega 12.000 persones de més de 100 països, la meitat d’elles de forma virtual.

- EL PERIÓDICO

«Tots llestos, tirem música», diu la regidora des de la seva posició. Les quatre persones que ocupen l’escenari es tensen lleument: les càmeres comencen a emetre. El BNEW (Barcelona New Economy Week) va estrenar ahir la tercera edició a la capital catalana (físicament), tot i que milers de persones d’un centenar de països del món van poder connectar-se virtualmen­t a qualsevol de les taules d’experts sobre nova economia convocats pel Consorci de la Zona Franca al DFactory.

El BNEW celebrarà fins divendres trobades sobre mobilitat, indústria digital, sector immobiliar­i, sostenibil­itat o talent. Asseguren que és un esdevenime­nt «únic» sobre indústria 4.0. Van néixer en plena pandèmia, amb la qual cosa el seu format híbrid els va beneficiar per sumar difusió, tot i que asseguren que aquest 2022 és la vegada menys virtual de totes. Hi ha 12.000 inscrits i calculen que la meitat seguirà el programa a distància.

Un edifici emblemàtic

En l’acte d’inauguraci­ó, el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, va destacar l’edifici en el qual se celebra, el DFactory, on actualment hi ha mig miler de persones ocupades. Els espais on treballen les empreses tecnològiq­ues, d’economia circular, impressió digital (com HP, Leitat Managing Technologi­es i NTT Data, entre d’altres) s’intercalen amb els fòrums que ocupa el BNEW. Un robot d’una de les firmes es passejava ahir entre els assistents, focus d’atenció de les càmeres de mòbil dels presents.

Un dels denominado­rs comuns és el futur, els nous reptes davant els quals s’enfronta el Real State, la mobilitat a les ciutats, la formació de les noves generacion­s, el repartimen­t de mercaderie­s tenint en compte la crisi climàtica o la col·laboració publicopri­vada en la construcci­ó de vivendes.

El director executiu de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB), Gerardo Lertxundi, va compartir cartell (i pantalla) amb Carles Casas, director de Planificac­ió Estratègic­a i Prospectiv­a de Ferrocarri­ls de la Generalita­t de Catalunya (FGC). Tots dos van coincidir que la tecnologia els ha ajudat a millorar el servei dels seus respectius transports públics, ja fos gràcies a les aplicacion­s, com els busos a demanda de Barcelona, o bé amb la T-Mobilitat, que acaba d’integrar noves corones.

Poc després, en aquesta mateixa sala, va ser el torn del debat sobre els espais públics i la planificac­ió urbana. La subdirecto­ra general d’operacions de Barcelona Serveis Municipals (BSM), Anna Xicoy, l’empresa de la qual gestiona també els aparcament­s públics de la ciutat, va remarcar que s’hi poden carregar també els vehicles elèctrics. El director executiu de Saba, Josep Martínez Vila, va oferir els seus espais per convertir-se en hubs logístics nocturns, des d’on distribuir les mercaderie­s del comerç electrònic.

El director general de Trànsit (DGT), Pere Navarro, al costat d’ells, va aplaudir que se centralitz­i la distribuci­ó de paqueteria per pacificar la mobilitat a les ciutats i fer-les més segures.

■ + elperiodic­o.com /es/fotos/

Aigües de Barcelona

 ?? ??
 ?? Manu Mitru ?? Dos robots presents a la fira BNEW, ahir.
Manu Mitru Dos robots presents a la fira BNEW, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain