El Periódico - Català

Víctor Grifols deixa la presidènci­a de la farmacèuti­ca

▶ El perfil del nou president, Steven F. Mayer, busca mitigar la caiguda en borsa

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

Víctor Grifols Roura abandona la presidènci­a de la companyia familiar. La farmacèuti­ca Grifols ha nomenat Steven F. Mayer com a nou president executiu. El nomenament ha obligat a modificar el reglament intern del consell d’administra­ció, que permetrà des d’ara que «el càrrec de president podrà ser ostentat per un conseller executiu, cas en què la designació requerirà el vot favorable de dos terços dels membres del consell d’administra­ció», segons comunicaci­ó a la CNMV. Víctor Grifols Roura, que ha dedicat més de 50 anys a conformar l’actual Grifols a través de diferents llocs de responsabi­litat, inclosos el de CEO durant 30 anys, ha sigut nomenat president d’honor en reconeixem­ent a les seves contribuci­ons, si bé continuarà sent membre del consell d’administra­ció de Grifols en qualitat de conseller dominical.

Steven F. Mayer, antic codirector de Cerberus Global Private Equity i president del comitè d’inversions de Cerberus Capital Management, ha sigut més de 10 anys conseller independen­t de Grifols. «Aquests canvis evidencien, una vegada més, el total compromís del consell d’administra­ció amb els objectius estratègic­s, l’excel·lència operativa i el despalanqu­ejament», va informar ahir l’empresa mitjançant un comunicat. Reduir el deute en moments de pujada de tipus requereix un expert financer al capdavant de la companyia.

Després de 21 anys en el càrrec, Victor Grifols Roura deixa el laboratori català en una etapa necessitad­a de reptes i obligada a dissipar dubtes sobre el seu futur, tant dins com fora de l’empresa. En qualsevol cas, Grifols és líder mundial en l’àrea d’hemoderiva­ts, amb presència a tots els continents, i una de les firmes més infravalor­ades del parquet, segons la majoria dels analistes. Malgrat això, és un moment delicat des d’un punt de vista borsari i és necessari nodrir al mercat de bones notícies que mitiguin les tendències generals. Per a això, Steven F. Mayer assumeix el càrrec en aquesta transició vital des de ser empresa familiar a la profession­alització de la màxima responsabi­litat.

Els que més pugen

Els que més baixen

 ?? Quique García / Efe ?? Víctor Grifols, a l’esquerra, al costat del seu germà Raimon.
Quique García / Efe Víctor Grifols, a l’esquerra, al costat del seu germà Raimon.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain