El Periódico - Català

¿Ha estat a l’altura el concurs d’aquest any?

- Oriol Segura

progressiu serveix, a més, per a una cosa tan important com la justícia social, per allò que el qui més té més ha de contribuir.

Des d’aquesta perspectiv­a no pot qualificar-se més que com a menyspreab­le la guerra fiscal que han instaurat determinad­es comunitats autònomes oferint rebaixes singulars i importants en la seva tributació a tot aquell que empadroni els seus béns i les seves empreses als seus territoris i exercitant amb això una clara competènci­a deslleial amb les altres, i ajudant que es trenqui la necessària cohesió entre els diferents territoris.

Tot això recorda d’alguna manera aquells comerços que van proliferar als 90 que retolaven com a Tot a cent, la qual cosa es convertia en un reclam important per a qui hi entrava buscant l’estalvi. Després s’adonaven que bona part del que hi trobaven superava amb escreix aquell preu, però el comerciant havia aconseguit que entrés a l’establimen­t augmentant així la possibilit­at de venda, perquè el poc que valia cent era d’ínfima qualitat i li duraria poca estona. El mateix passa amb aquelles ofertes que no provenen de ciutadans orientals, sinó de partits polítics amb responsabi­litat de govern, la qual cosa diu poc, encara menys, de la nostra classe política.

¿Ha baixat el preu dels serveis públics? ¿Fan falta hospitals,

Aquesta edició del Concurs de Castells de Tarragona ha sigut disputada i ho hem pogut veure en tres jornades amb nivells molt diferents, a causa de la represa de l’activitat i agreujat per la normativa especial aplicada per l’organitzac­ió: en lloc de comptabili­tzar les cinc millors diades de l’any, com era habitual, s’han tingut també en compte dades anteriors a la pandèmia. Aquest fet ha provocat grans diferèncie­s de nivell: s’han vist castells de set i mig en la primera jornada, castells de sis en la segona, i de nou castells de set i mig en la jornada de diumenge.

Aquest any, algunes colles no han pogut lluir-se on els tocava, en les jornades de dissabte i diumenge; i a d’altres, les plaça els quedava gran. La pregunta que em faig és: ¿han estat les colles al nivell del concurs? Però, sobretot, ¿ha estat l’organitzac­ió al nivell de les colles?

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain