El Periódico - Català

Un testimoni descriu com a «manipulado­ra» la instigador­a d’un crim

L’exparella de l’acusada, Alba Andreu, assegura que mai la va maltractar, malgrat el que ha denunciat la jove. «Jo estava anul·lat com a persona», afirma.

- J. G. ALBALAT

Era un dels testimonis més esperats en el judici que s’està celebrant contra Alba Andreu per induir el seu amic, Ismael Molina, a assassinar el seu pare el 8 de juny del 2019 al domicili familiar de Vilanova i la Geltrú. Davant el jurat popular va comparèixe­r ahir Arnau S., l’exparella de l’Alba, a qui aquesta havia acusat de maltractar-la, amenaçar-la i d’inventar-se una trama fictícia amb personatge­s falsos, com Julia, una nòvia fictícia i virtual per a l’Ismael, organitzac­ions parapolici­als i clans mafiosos. «Va arribar un punt en què estava anul·lat com a persona, que era incapaç de prendre cap decisió (...) Qualsevol pregunta que em fes, el mínim que fos, sempre responia ella», va relatar el jove.

De la seva boca van sortir paraules que reflectien una Alba «manipulado­ra» i dominadora i que feia amb ell el que volia, fins a arribar a pensar, fins i tot, que la fictícia Alba era real, tot i que amb el temps va descobrir que era un invent. Malgrat que l’acusada en la seva declaració va apuntar que l’Arnau, que també és amic de l’Ismael, va ser qui s’havia inventat aquest personatge, el testimoni ho va negar rotundamen­t i va aclarir que la que era la seva parella li havia fet creure que aquesta dona era de carn i ossos, però que, al final, es va adonar que no era així i va intentar avisar l’Ismael, tot i que aquest li va insistir que en tenia proves.

Relació sentimenta­l

L’Arnau i l’Alba van tenir una relació sentimenta­l fins prop d’un mes abans que l’Ismael, que pateix esquizofrè­nia paranoide, matés el seu pare clavant-li un ganivet al coll. L’Arnau va assegurar al tribunal popular que la seva relació amb l’acusada i la seva ruptura li van causar una depressió i que la noia li havia mentit, entre altres coses, dient-li que estava embarassad­a. El jove va recalcar que va arribar un punt en què no podia discernir la veritat sobre el que li explicava la que era la seva parella. Al preguntar-li si creia que a Ismael li podia haver passat el mateix, va contestar: «Crec que sí. Si a mi em va passar tenint el suport de la meva família, ell, que es va separar... Van estar molt temps junts i ell va quedar aïllat. És fàcil que hagués passat». L’objectiu del crim per a l’Alba, segons la fiscalia, era aconseguir diners de la família de l’Ismael.

El testimoni va dir que no recordava moltes de les situacions per les quals se’l va interrogar i sobre les quals sí que va contestar durant la investigac­ió del cas i, en aquest sentit, es va contradir al respondre si l’Alba li va dir a l’Ismael que havia de matar el seu pare. «En aquell moment tenia por que si deia el que havia sentit m’acusessin d’una cosa que jo no havia fet, va declarar.

 ?? Zowy Voeten ?? Alba Andreu i Ismael Molina, al banc dels acusats de l’Audiència Nacional a Barcelona.
Zowy Voeten Alba Andreu i Ismael Molina, al banc dels acusats de l’Audiència Nacional a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain