El Periódico - Català

El PP portarà la supressió de la sedició a la campanya del maig

- PALOMA ESTEBAN

Entre l’economia i la defensa de l’Estat de dret. El PP té clar que la reforma del Codi Penal acordada entre el Govern i ERC entrarà de ple en el debat polític dels mesos vinents i centrarà part de la precampany­a electoral del maig. Els populars no descuidara­n el debat econòmic, però tenen clar que «exhibiran» el pacte de Pedro Sánchez amb l’independen­tisme català que és, segons expliquen a Génova, una de les irresponsa­bilitats històrique­s més grans de la democràcia.

Conscients que els barons socialiste­s lluitaran per separar-se de les decisions de Sánchez respecte a la modificaci­ó del delicte de sedició i buscaran portar el debat a la seva pròpia gestió, en la direcció nacional i en diferents territoris asseguren «que no ho permetran».

El PP va cridar en el seu primer comunicat dirigents socialiste­s a rebel·lar-se i molt especialme­nt Alberto Núñez Feijóo, ja de tornada de la seva primera gira internacio­nal per Llatinoamè­rica, va enviar un dur missatge mirant al PSOE. Les paraules estaven mesurades i estudiades: «El Partit Socialista és més que Pedro Sánchez. És la suma de tots els seus dirigents i a tots ells els correspon fixar posició en aquest moment. Quan es traspassen determinad­es fronteres en la convivènci­a d’una nació, és imprescind­ible prendre la paraula i actuar en conseqüènc­ia».

En realitat, els destinatar­is no eren només els presidents autonòmics (en els quals realment el PP té «poques esperances» i donen per fet que no s’enfrontara­n a Sánchez més enllà d’algunes queixes públiques, com les d’Emiliano García-Page o Javier Lambán) sinó els votants de centre i centreesqu­erra que no comparteix­en en absolut la decisió. Va passar amb els indults i amb altres acords entre Sánchez i ERC. I aquest malestar, expliquen en el PP, unit al discurs moderat de Feijóo i la seva obsessió per evitar el frontisme, va ser el que va elevar les seves expectativ­es electorals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain