El Periódico - Català

Dos activistes taquen una vitrina del Museu Egipci

Militants de Futur Vegetal ruixen amb líquid una mòmia del centre d’art per protestar contra la cimera climàtica i l’escalfamen­t global.

- EL PERIÓDICO

Dos activistes militants de l’organitzac­ió Futur Vegetal van banyar ahir amb un líquid que simulava petroli la vitrina d’una rèplica d’una mòmia faraònica al Museu Egipci de Barcelona en protesta per l’emergència climàtica. A més a més, van ruixar la paret amb sang falsa i van desplegar una pancarta amb el missatge COPCA COLA +2.5º, amb referència a la cimera COP27 que se celebra a Sharm al-Sheikh (Egipte).

Aquesta reivindica­ció se suma a altres accions de protesta de caracterís­tiques similars que s’han fet les últimes setmanes. A l’octubre, un grup d’activistes van llançar una llauna de sopa de tomàquet contra Els gira-sols de Van Gogh, a la National Gallery de Londres, i dues persones es van enganxar les mans sobre el quadro de Picasso Massacre a Corea,a Melbourne. Unes setmanes abans, una dona va llançar una coca a la Monna Lisa de Da Vinci exposada al Louvre de París, i el 5 de novembre, una parella pertanyent al mateix col·lectiu que va actuar ahir es va enganxar les mans amb pega als marcs de La maja desnuda i La maja vestida de Goya exposats al Museu del Prado, a Madrid.

Aquesta última acció va provocar la crítica del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta: «Rebutjo completame­nt un acte vandàlic que produeix un repudi generalitz­at. No hi ha causa que justifiqui atemptar contra el patrimoni de tots», va indicar. Aquestes accions han obert el debat sobre si són efectives com a eina per conscienci­ar sobre l’emergència climàtica o augmenten l’enemistat envers la causa.

 ?? Extinction Rebellion / Efe ?? Dos activistes mostren una pancarta després de ruixar una mòmia del Museu Egipci de Barcelona, ahir.
Extinction Rebellion / Efe Dos activistes mostren una pancarta després de ruixar una mòmia del Museu Egipci de Barcelona, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain