El Periódico - Català

Un gol de Stuani en la pròrroga salva un gris Girona

L’equip de Míchel frega l’adeu contra el Quintanar del Rey en un duel decidit en el temps extra (1-2). El Cadis i l’Almeria, clubs de Primera eliminats.

- MARC BRUGUÉS

El Girona es va salvar ahir pels pèls de l’adeu a la Copa en el camp del Quintanar del Rey (1-2). Els jugadors de Míchel, en el pitjor partit de la temporada, van necessitar la pròrroga per superar un rival de la Tercera RFEF que els va posar les coses molt difícils. De fet, a la segona part, després d’igualar amb un penal (m. 76) el gol de Riquelme (m.17), el conjunt de Conca va tenir ocasions fins i tot per guanyar el partit.

No ho va fer i el Girona ho va arreglar tot just començar la pròrroga amb un bon gol de Stuani. Amb els locals fosos, el porter César es va convertir en l’heroi evitant el tercer del quadro català en tres clares ocasions i aturant un penal a Stuani. Va patir molt, però el Girona serà dimecres al sorteig de la segona ronda, igual com altres clubs de Primera,

com Sevilla, Celta, Reial Societat i Athletic, que van segellar ahir el pas. El Cadis, en canvi, va ser eliminat pel Real Unión d’Irun (32) i l’Almeria per l’Arenteiro (2-0).

Al Girona li va costar entrar en el partit. El Quintanar va sortir intens, com si s’acabés el món, i Fuidias va haver d’intervenir a xut de Kain. Les ganes del conjunt local van ser frenades per una espurna de genialitat de Rodrigo Riquelme que, al quart d’hora, es va inventar un xut des de la frontal que va entrar per l’escaire.

El Lleida, eliminat

El gol va ajudar a calmar els dubtes inicials del Girona, que va gaudir d’arribades per sentenciar per mitjà de Manu Vallejo i Riquelme. El 0-2, tanmateix, no va arribar i, en els minuts finals de la primera part, el Quintanar va tornar a bolcar-se.

En la represa, el Girona va empitjorar. Mansour va ser el primer a avisar i, a continuaci­ó, el travesser va escopir la rematada de Mazzochi. Fuidias també va haver d’aparèixer per desviar un gran llançament de falta de Ramón. L’enuig de Míchel va augmentar amb el penal per mans de Terrats i Megías no va perdonar des dels 11 metres.

El Girona ja tenia l’aigua a casa i, de passada, el cronòmetre en contra. Amb presses, el porter local es va lluir en un cop de cap de Stuani i, ja en l’afegit, el pal va evitar que Castellano­s desfés l’empat. La pròrroga era una realitat i Míchel va donar entrada a Arnau i Aleix Garcia. Quan s’havien jugat només quatre minuts del temps + elperiodic­o.com /es/fotos/ extra, Stuani va resoldre un embolic en l’àrea amb un gol que va acabar amb les esperances del Quintanar. En l’última jugada, Josua va cometre penal sobre Castellano­s, però el porter va aturar el llançament de Stuani.

En altres partits de la primera ronda amb presència catalana disputats al migdia, el Manresa va caure contra el Pontevedra (1-3) i el Mollerussa va ser eliminat pel Rayo Vallecano (1-3). El Lleida, ja a la tarda, va plantar cara a l’Alabès amb més de 4.000 espectador­s en el Camp d’Esports, però va acabar caient per la mínima (0-1).