El Periódico - Català

Nadal comença amb mal peu el seu camí a Torí

L’astre balear cau en el primer partit contra el nord-americà Fritz per 7-6 (3) i 6-1 i es jugarà la seva continuïta­t demà contra Auger Aliassime.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

Rafael Nadal no va començar bé a lesNitto Finals ATP. Aquest torneig que se li resisteix any rere any en 11 participac­ions. Una derrota en la seva estrena contra Taylor Fritzper 7-6 (3) i 6-1 va ser la seva primera collita. El nord-americà era, en teoria,elrivalmés­fluixdelgr­upverd, número 9 del món i que va entrar per la baixa de Carlos Alcaraz.

Les últimes dues vegades que s’havien enfrontat havien acabat amb repartimen­t de punts. Nadal va derrotar Fritz en l’últim Wimbledon, lesionat amb una ruptura a l’abdominal. I, mesos abans, el nord-americà l’havia guanyat a la final d’Indian Wells, en la qual tots dos van jugar lesionats, Fritz en un peu i Nadal amb una fissura intercosta­l.

Ahir a la nit, a Torí, tots dos van entrar a la pista frescos, coneixent-se i disposats a decantar el triomf del seu costat. Mantenir el servei era primordial. I en el primer set, tot i que no hi va haver ruptures, Fritz va tenir tres break points (per al 3-1 i per al 4-3) que no va concretar, però en el tiebreak no va deixar escapar la seva oportunita­t.

Res va millorar a la segona mànegapera­Nadal,quevaanard­e més a menys. Fritz aquesta vegada li va trencar el servei en dues ocasions (3-1 i 5-1), en un joc de 10 minuts en el qual el mallorquí va salvarcinc­breakpoint­sabansd’entregar-lo. No hi va haver més història. Fritz va certificar el seu triomf en 1 hora i 37 minuts. La derrota obliga Nadalajuga­r-selasevaco­ntinuïtat en el torneig dimarts contra Felix Auger Aliassime, que en el partit inaugural contra el noruec Casper Ruud va caure per 7-6 (4) i 6-4.

El doble finalista a Roland Garros i l’Open dels Estats Units va dominar el tennista canadenc, que arribava a Torí amb els millors resultats a la gira prèvia indoor, amb 27 victòries i tres títols consecutiu­s (Florència, Anvers i Basilea).

La solidesa de Ruud

El tennista noruec, semifinali­sta del torneig l’any passat, tot i que no havia tingut una bona gira indoor (4 victòries i 4 derrotes), es va mostrar molt sòlid en un partit en el qual el servei va ser decisiu sobre la ràpida pista muntada a l’Alpitour de Torí.

L’escandinau (4 mundial) no en va cedir cap i, després de guanyar el tie-break, va aconseguir arrabassar-l’hi a Auger-Aliassime en el segon set (5-3) per tancar la seva victòria en 1 hora i 52 minuts. «La resta ha sigut la clau. Contra Casper no pots guanyar tan pocs punts a la restada», reconeixia el canadenc.

En la segona jornada, tocarà saltar a la pista avui a Daniïl Medvédev, en el duel rus contra Andrei Rublev (14.00 hores, Movistar) i a Novak Djokovic, que s’enfrontarà amb Stefanos Tsitsipas (21.00 hores, Movistar). ■

 ?? Marco Bertorello / AFP ?? Nadal colpeja de drive en el seu partit contra Fritz, ahir.
Marco Bertorello / AFP Nadal colpeja de drive en el seu partit contra Fritz, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain