El Periódico - Català

Russell lidera el doblet de Mercedes amb Sainz tercer

Alonso es va reivindica­r amb un cinquè lloc en una gran carrera, després de sortir el 15è per la sanció de l’incident de dissabte amb Ocon.

- LAURA LÓPEZ ALBIAC

George Russell va aconseguir ahir la victòria en el Gran Premi del Brasil, la penúltima cita de la temporada, i va permetre que Mercedes tornés dalt de tot del podi un any després del triomf de Lewis Hamilton a l’Aràbia Saudita, el desembre del 2021. En un cap de setmana pletòric, després de guanyar també la carrera esprint de dissabte, Russell va liderar del principi al final per obrir el seu palmarès de triomfs en la F-1 amb una actuació impecable a Interlagos, secundat pel seu company Hamilton. Carlos Sainz va superar tots els obstacles del cap de setmana per culminar una gran actuació en el tercer lloc del podi i Fernando Alonso es va reivindica­r sent cinquè.

Primer cotxe de seguretat

Una estranya topada de Magnussen i Ricciardo en la volta inicial es va traduir en el primer cotxe de seguretat i va deixar fora de carrera els dos pilots. Després del sonat incident de dissabte, Alonso i Ocon es van tornar a aparellar a la zona posterior de la graella, amb l’asturià en 15a posició, sense poder remuntar de sortida com esperava al trobar-se amb el caos de Magnussen i Haas.

Una carrera estressant, amb topades entre Verstappen i Hamilton i Norris i Leclerc, es va convertir en una excel·lent oportunita­t per a Carlos Sainz. El madrileny, que sortia setè, per una penalitzac­ió de cinc llocs després de canviar el motor de combustió interna (HISSI), es va trobar de sobte, gràcies al seu bon ritme, lluitant pel podi després de 15 voltes, amb Checo Pérez a 2 segons i Russell liderant, a 4 segons.

Hamilton va aconseguir sobreposar-se i remuntar fins a situar-se a l’estela del seu company i quan Russell va fer la seva parada, fins i tot va arribar a liderar la prova. Alpine, mentrestan­t, va condemnar Alonso amb una lentíssima segona parada, quan l’asturià havia arribat a rodar sisè. No hi va haver errors en el pit stop de Ferrari amb Sainz, que va poder abordar el tram final amb aspiracion­s al podi.

Una virolla de Norris va suposar un últim cop d’efecte en la carrera, amb un cotxe de seguretat que ho podia canviar tot. Bona notícia per Alpine, que tenia els seus dos homes en el top 9. L’acció es va reprendre a falta de 12 voltes i Alonso va avançar de forma espectacul­ar el seu company i també Bottas, per situar-se a l’estela de Leclerc en pugna per la cinquena posició. Mentrestan­t, Checo Pérez es defensava com podia dels atacs de Sainz, que quan va tenir DRS va superar el mexicà per aferrar el tercer lloc.

L’atac d’Alonso

Malgrat els seus problemes inicials, Leclerc i Verstappen es van afegir a la festa final. El monegasc va superar Pérez, que tampoc va resistir l’atac d’Alonso, decidit a colar-se en el top cinc amb un Alpine que volava. En la seva remuntada, també Max Verstappen va deixar enrere el seu company, enfonsat, i amb tres voltes per davant, va iniciar la caça d’Alonso, que va resistir fins al final amb un excel·lent cinquè lloc.

Russell, que fins ara suamva dos segons llocs en la F-1, es va estrenar a Interlagos en el club dels vencedors i Hamilton va certificar el valuós doblet de Mercedes, amb un combatiu Sainz instal·lat en el tercer lloc. ■

 ?? Amanda Perobelli / Reuters ?? El britànic George Russell celebra el seu primer triomf en l’F-1, ahir al circuit d’Interlagos de Sao Paulo.
Amanda Perobelli / Reuters El britànic George Russell celebra el seu primer triomf en l’F-1, ahir al circuit d’Interlagos de Sao Paulo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain