El Periódico - Català

Lideratge responsabl­e per a la cura emocional

L’atenció a la salut, física i mental, i la recerca del benestar de l’empleat són necessitat­s que ja no es poden obviar

-

«La gent oblidarà el que hagis dit o fet, però no oblidarà mai com els has fet sentir». Maya Angelou.

Entre les prioritats que amb més força s’han activat en el mercat laboral es troba la cura de la salut, física i emocional, i la recerca del benestar de l’empleat (wellbeing). Aquesta necessitat emergent ja no es pot obviar i, de fet, s’ha convertit en un element diferencia­dor per a l’atracció de talent i, encara més, de declaració ètica –no pas estètica–, de compromís efectiu amb el principal valor de qualsevol organitzac­ió: les persones.

Efectivame­nt, segons un estudi realitzat per The Adecco Group, set de cada 10 treballado­rs (71%) afirmen que serà important per a ells poder comptar amb ajuda per a la salut mental en el futur. I gairebé tres quartes parts (74%) esperen que la seva empresa doni més prioritat a aquest problema. Per a Aedipe (Associació Espanyola de Direcció i Desenvolup­ament de Persones), el creixement d’aquesta dimensió és molt significat­iu, ja que l’interès per la salut en l’àmbit laboral va augmentar més de 20 punts (física del 68% al 91%, emocional del 64% al 88%).

Però hi ha en aquesta matèria una desconnexi­ó entre aquesta necessitat de cura i benestar i les habilitats de lideratge necessàrie­s per donar una resposta adequada. The Adecco Group descobreix que a un 51% de líders els és difícil identifica­r problemes d’excés de treball o esgotament en els seus col·laboradors. Aquesta situació no millora quan es pregunta als equips: el 67% opina que els seus responsabl­es no compleixen les seves expectativ­es de cura en salut mental.

Aquesta necessitat de cura emocional es fa més present en la nova manera de treballar híbrida. Una recent publicació de CISCO confirma que un 77,9% de les més de 28.000 persones enquestade­s creu que el treball en remot i híbrid ha millorat el seu benestar. Així de gran és l’impacte. En aquest nou escenari apareix, a més, el concepte de salut digital a què encara no s’ha donat prou resposta, ja que només un 15% de les empreses utilitzen eines de desconnexi­ó digital. Alineat amb aquesta idea, un altre estudi de Microsoft esmenta, entre les cinc principals raons per deixar la feina, el benestar i salut mental i la conciliaci­ó com les dues primeres. Per cert, la falta de confiança en els seus líders i de flexibilit­at en el treball també figuren com a motius rellevants.

www.elperiodic­o.com/entre-todos

Podeu llegir més cartes i publicar els vostres articles a:

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain