El Periódico - Català

Espais singulars per a festes de Nadal

-

▶ Després d’una aturada de dos anys, les reserves per a celebracio­ns privades en espais singulars de Barcelona s’estan produint amb més antelació i moltes dates estan agafades ja des de l’estiu per empreses. «La pandèmia ha marcat un abans i un després», afirma Mireia Baró, directora d’Eventos BCN, que organitza muntatges en enclavamen­ts com la Pedrera i la Casa Batlló, i també en edificis privats i per llogar.

▶ Les nits del 12 al 17 de desembre fa mesos que tenen el ple penjat als millors espais. No hi ha recintes grans on muntar un sopar nadalenc corporatiu. «La tendència dels recintes en exclusiva s’ha magnificat. Volen estar sols i disfrutar del sopar i del ball», explica l’experta, que treballa tant amb pimes com amb multinacio­nals.

▶ Com altres agències, també treballen amb alguns restaurant­s que, vista la demanda, «estan privatitza­nt sales». Els locals més buscats són els que permeten estirar la vetllada fins a les tres de la matinada per la seva llicència. Alguns dels espais més demanats per grups són El Trapío, El Jardí de l’Abadessa, El Xalet de Montjuïc, 7 Portes i diverses masies.

▶ Enrique Camba, CEO d’Off Business, també posa èmfasi en l’alça de combinats de sopars amb activitats de team building (jocs, risoteràpi­a...) sobretot a l’aire lliure. directamen­t d’empreses, que assumeixen la factura. «Per fi no hi ha por d’ajuntar-se i tenim la sensació que les empreses tenen ganes de fer coses comunes i que els pressupost­os s’han ampliat», afegeix. I això que gran part dels establimen­ts han apujat preus o estan a punt, com va avançar aquest diari. En el seu cas, el menú més assequible és de 56 euros (amb tot inclòs), però fa dos anys en costava 54. El més car i amb menys demanda és de 110, el de gala. En el primer hi ha opció de plats per compartir o primers i segons a elegir entre dues opcions. Però no només el pre Nadal recupera la normalitat, també es registren moltes reserves de grups d’amics i retrobamen­ts aquests dies de novembre, afegeix. I així ho corroboren les seves sales plenes divendres passat.

El director del Gremi de Restauraci­ó, Roger Pallarols, considera que «serà un Nadal en què la restauraci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain