El Periódico - Català

Visat per a Djokovic, apte per a Austràlia

-

▶ El Govern australià va autoritzar ahir el tennista serbi a disputar el primer Grand Slam de l’any després que al gener fos arrestat a l’aeroport de Melbourne, confinat i posteriorm­ent expulsat del país després d’un judici ràpid. Fins ara, Novak Djokovic tenia prohibida l’entrada a Austràlia fins al 2025. De fet, les autoritats del país van aixecar al juliol l’obligació de presentar els certificat­s de vacunació contra la covid (Djokovic no ho està) per entrar al país oceànic. personal no em permeten lluitar per aquest objectiu. Aquests dos partits del Masters han sigut un desastre a nivell mental», deia.

En el duel davant Aliassime es va tornar a veure la seva falta de confiança. El seu tennis va anar de més a menys, després d’un primer set en el qual va aguantar el pols al deixeble del seu oncle Toni Nadal, present a les grades amb l’equip del canadenc.

Però després que se li escapessin quatre break points, Nadal va cedir el seu servei amb un 40-0 al seu favor. El número 2 va cometre dues dobles faltes i dos errors no forçats per perdre el seu servei (5-3). Un avantatge que Auger-Aliassime ja no deixaria escapar per guanyar el primer set, fer un nou break a l’inici del segon (2-1) i segellar la seva primera victòria davant el balear.

Després de la seva retirada a les semifinals de Wimbledon, Nadal només havia jugat sis partits i no guanya un partit des que va perdre a vuitens de l’Open dels EUA. Mai, des del 2009, Nadal havia cedit quatre derrotes seguides.

El Masters continuarà sent la seva assignatur­a pendent. Als seus 36 anys, Nadal sap que el temps en pista va a contrarell­otge. Aquest dijous encara jugarà un últim partit amb Ruud. «Necessito acabar l’any d’una manera positiva, oferint una imatge que m’ajudi a continuar. No sé si recuperaré el nivell, però moriré per això. Continuo motivat. Per això soc aquí al Masters i no se m’ha oblidat jugar a tennis», va concloure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain