El Periódico - Català

El fiasco de Ferrari deixa el cap de l’equip a la vora del comiat

- LAURA LÓPEZ ALBIAC

L’F-1 abaixarà aquest diumenge el teló a Abu Dhabi, escenari de l’última carrera de l’any, que podria ser també l’última de Mattia Binotto al capdavant de Ferrari. El rumor no és nou, però al Brasil el cap de setmana passat es va intensific­ar i aquests dies la premsa italiana pròxima a la Scuderia ha començat a filtrar ja els noms dels candidats amb més pes per substituir l’enginyer suís, que acabarà sent el cap de turc que demanaven els tifosi després de la nova decepció que han encaixat aquesta temporada a Maranello. La Gazzetta

anunciava en el seu editorial d’ahir que Binotto serà substituït al gener per l’actual cap d’Alfa Romeo, Frederick Vasseur.

Ferrari va desmentir tot seguit la informació en un comunicat contundent: «En relació amb les especulaci­ons de certs mitjans sobre la posició del director de l’equip, Mattia Binotto, Ferrari afirma que aquests rumors no tenen cap mena de fonament».

El millor cotxe de la graella

La crisi a l’equip italià és més dura aquest any, tenint en compte que van començar el curs amb grans expectativ­es i el millor cotxe de la graella. Charles Leclerc va arribar a liderar el Mundial amb un important avantatge, que a l’estiu va començar a diluir-se a marxes forçades, fins al punt que Max Verstappen es va coronar anticipada­ment a falta de quatre grans premis, i Leclerc no té ni assegurat el subcampion­at davant Sergio Pérez, mentre que Mercedes amenaça el segon lloc de constructo­rs de Ferrari.

Binotto és a la Scuderia des del 1995, inicialmen­t en el departamen­t de motors. El 2019 va ser ascendit al càrrec de cap de l’equip després de la sortida de Maurizio Arrivabene, però en quatre temporades l’anhelat títol no ha arribat i la corona de Raikkonen el 2007 continua sent l’última per a Ferrari fins ara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain