El Periódico - Català

El conseller de Territori considera que la situació «clama al cel»

- CRISTINA BUESA

A poques hores que el moviment #VullCorred­or citi a Barcelona més de 1.500 empresaris per reclamar l’execució del corredor mediterran­i, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, va assegurar ahir que el tram d’aquesta infraestru­ctura entre Tarragona i Barcelona «clama al cel». Un mes després de prendre possessió del càrrec després de la sortida de Junts del Govern, el conseller va comparèixe­r en el Parlament per explicar les línies prioritàri­es del seu departamen­t.

Fernàndez no es va esplaiar gaire en les raons d’aquest clamor, una cosa que en l’acte d’avui es detallarà (també està prevista l’assistènci­a del president de la Generalita­t, Pere Aragonès), però sí que es va mostrar convençuda que es podran trobar «aliances molt àmplies», a escala europea si convé, per impulsar el corredor i tenir la capacitat de transforma­r el model de transport de mercaderie­s actual.

Més quota modal

De fet, durant gran part de la seva intervenci­ó va reiterar la necessitat de consensos per impulsar mesures que augmentin la quota modal ferroviàri­a i el transport públic en general i així ho va oferir als grups parlamenta­ris de l’oposició. Fernàndez va insistir que les seves polítiques es desenvolup­aran tenint en compte l’emergència climàtica i, per tant, projectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat o alguns trams del quart cinturó tenen poc futur.

Durant les intervenci­ons dels partits, la diputada de la CUP Montserrat Vinyets li va reclamar precisamen­t que les polítiques del departamen­t es basin «en el decreixeme­nt». Per la seva banda, el PSC i els comuns van anar més condescend­ent. El socialista Jordi Terrades li va reclamar que es revisi el pla general territoria­l, que data de 1995, tot i que tot seguit el va advertir de la seva extrema soledat amb 33 dels 135 diputats de l’hemicicle.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain