El Periódico - Català

Els periodiste­s Marginedas i Mir de Francia, premiats per la tasca a Ucraïna

- EL PERIÓDICO

L’Associació de Mitjans d’Informació (AMI) ha reconegut la feina dels periodiste­s d’EL PERIÓDICO Ricardo Mir de Francia i Marc Marginedas per la seva «indispensa­ble tasca» informativ­a donant cobertura a la guerra d’Ucraïna després de la invasió per part de Rússia. Tots dos van viatjar en dues ocasions a diferents punts de la geografia ucraïnesa per informar sobre el conflicte iniciat el 24 de febrer.

L’1 de desembre, en la conferènci­a anual Claves 2023, es reconeixer­à la «indispensa­ble tasca» d’aquests periodiste­s «perquè els ciutadans coneguin a través del seu testimoni els fets que tristament estan transforma­nt la història d’Europa», segons la junta directiva de l’entitat, integrada pels principals editors espanyols.

«Aquestes informacio­ns afecten la condició mateixa de la persona humana, la seva capacitat de pensament i judici crític i contribuei­xen a la creació de la nostra consciènci­a col·lectiva. La feina del periodisme és bàsica per a la societat. Sense informació no hi ha llibertat», segons la directora general, Irene Lanzaco.

54 profession­als

De fet, l’AMI ha premiat la bona feina dels 54 periodiste­s que informen o han informat sobre la guerra per a grups com Prensa Ibérica –editor d’EL PERIÓDICO–, Vocento, Prisa Media, Godó, Unidad Editorial i Henneo, així com Efe i diaris com La Razón, La Voz de Galicia, Ara i El Progreso de Lugo.

Entre els premiats també hi figuren, entre altres, Luis de Vega, Luis Doncel, Óscar Gutiérrez, María Sahuquillo, Cristian Segura, Luis Jacobo García García, Antonio Pita, Francisco Javier González Cuesta, Raúl Sánchez Costa, Saúl Bernardo Ruiz, Albert García, Massimilia­no Minocri, Alex Onciu, Samuel Sánchez i Jaime Villanueva (Prisa); Félix Flores, Plàcid García-Planas, María Paz López, Joaquín Luna, Xavier Mas de Xaxás i Gemma Saura (La Vanguardia); i Cristina Mas Mónica Bernabé (Ara).

i

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain