El Periódico - Català

Sánchez invoca la concòrdia per al canvi legal

▶ El president reitera que l’objectiu és «esperar a la tramitació parlamentà­ria»

- MARISOL HERNÁNDEZ

Pedro Sánchez continua donant aire a la reclamació d’ERC de reformar el delicte de malversaci­ó lligat als delictes de sedició. El president del Govern espanyol, que és a la cimera del G-20 a Bali (Indonèsia), no ha volgut frenar un debat que en les últimes hores estava ofegant l’Executiu perquè suposarà més beneficis a Oriol Junqueras i a altres càrrecs del procés, condemnats o processats per aquest delicte, i podria fins i tot afavorir una revisió de condemnes per casos de corrupció. Ni tan sols això últim l’ha aturat.

El cap de l’Executiu va insistir a «veure les esmenes» que presenten els grups parlamenta­ris –ERC planteja el canvi a través d’aquesta via en la proposició de llei del PSOE i Podem per modificar la sedició– i va evitar anar més enllà perquè encara no s’ha produït en el Congrés la tramitació de la iniciativa.

Problema heretat

Però no va tancar la porta a ferho, perquè va reiterar que ell va heretar un «gran problema de convivènci­a», i el que pretén el Govern és millorar «la concòrdia entre catalans». El seu aval es produeix malgrat que una reforma de la malversaci­ó va provocar seriosos dubtes sobre el seu encaix en el mateix soci de Govern, Unides Podem, i en partits que conformen la seva majoria parlamentà­ria, com Compromís.

Després de la reforma del delicte de la sedició, ERC reclamava modificar també la malversaci­ó tot i que l’acotava només als fets relacionat­s amb l’1-O. Junqueras ja va apuntar a aquesta opció en l’entrevista que diumenge va publicar EL PERIÓDICO. «Creiem que és possible perquè el que se’ns imputa no és una malversaci­ó, sinó haver pensat en una possible destinació de fons públics per organitzar un referèndum», va defensar. «El que s’ha d’evitar és que algú sigui condemnat per pensar en una malversaci­ó, de cap manera emparar qualsevol mena de corrupció», va explicar.

En un entrevista també diumenge a La Vanguardia, Sánchez havia donat ales a revisar-ho. «Els grups són lliures de presentar les esmenes que considerin», va dir.

 ?? Borja Puig de la Bellacasa / Efe ?? El president dels Estats Units, Joe Biden; el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; el canceller alemany, Olaf Scholz, i el primer ministre neerlandès, Mark Rutte, en la cimera del G-20 a Bali (Indonèsia).
Borja Puig de la Bellacasa / Efe El president dels Estats Units, Joe Biden; el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; el canceller alemany, Olaf Scholz, i el primer ministre neerlandès, Mark Rutte, en la cimera del G-20 a Bali (Indonèsia).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain