El Periódico - Català

Permissivi­tat amb els motoristes

- Sergio Pons

Pel que sembla, hi ha un mercadeig per part dels alcaldable­s pel vot dels motoristes a Barcelona. Abans del debat de si pagar o no per aparcar al carrer, no crec que aquest col·lectiu pugui molestarse simplement perquè se’ls obligui a complir la llei, i ja que els responsabl­es municipals actuals s’omplen la boca amb la pacificaci­ó dels carrers, haurien de donar exemple aplicant l’ordenança i sancionant les motos mal aparcades. És una vergonya l’estadístic­a d’unes 60 sancions diàries en vista de 90.000 estacionam­ents indeguts, que demostra la seva total permissivi­tat. Ningú pot entendre per què es tolera l’ocupació, gratuïta o no, d’un espai públic que és per als vianants, mentre la resta de la societat ha de pagar per això.

Decep veure el lamentable estat de les voreres i la impunitat dels motoristes circulant-hi per aparcar, per saltar-se un semàfor en els encreuamen­ts o per evitar anar en direcció contrària per la calçada. No sé si hi ha més vianants o motoristes, però potser els vianants entrem en aquest mercadeig i votem segons el programa de l’alcaldable sobre aquest tema.

La postura de l’equip actual ja la coneixem, van dir: «Traurem les motos de les voreres, s’acabarà anar de porta a porta», és a dir, promeses i inacció. I no em responguin ara que és que no hi ha aparcament per a totes les motos; tampoc hi ha urinaris als carrers i no fem les nostres necessitat­s als arbres.

■ ningú els parla sobre possibles diagnòstic­s, simplement els queda esperar i patir els seus símptomes fins que potser cinc mesos després un metge especialis­ta els pugui fer una visita o, en el pitjor dels casos, una trucada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain