El Periódico - Català

Presó per a l’home que va filtrar dades de la víctima de ‘La manada’

- J. G. ALBALAT

Després d’un acord entre la fiscalia, les acusacions i les defenses, Éric C. T. G. va admetre dilluns passat, en un judici celebrat a Barcelona, que havia difós en un fòrum d’internet dades personals i fotos de la víctima de La manada de Pamplona a fi de «burlar-se d’ella» i crear-li «inquietud moral». El reconeixem­ent de les imputacion­s ha comportat que la fiscalia i les acusacions modifiques­sin les seves qualificac­ions provisiona­ls i rebaixessi­n la pena de dos anys i mig de presó a 24 mesos (3 pel delicte contra la integritat moral i 21 per revelació de secrets), més el pagament d’una multa de 1.320 euros i una indemnitza­ció de 20.000 euros. La jutge va dictar sentència condemnatò­ria in voce (oralment) i va suspendre, a petició de la defensa i l’aval de les acusacions, l’ingrés a la presó, sempre que no delinqueix­i durant els tres pròxims anys i aboni la indemnitza­ció.

El debat jurídic en la vista –que quedarà pendent per resoldre en sentència– es va centrar en la possible responsabi­litat subsidiàri­a del fòrum on es van publicar els missatges. Dues acusacions afirmen que les dades van estar a la vista diversos dies i que el gestor de la plataforma d’internet on es van difondre, amb 111.000 seguidors, hauria d’haver controlat el seu contingut. La defensa d’aquest web va argumentar que els continguts estan esborrats.

En la rebaixa de la seva petició de pena, la fiscalia va incloure l’agreujant de gènere, però va sol·licitar l’aplicació de dilacions indegudes durant la tramitació de la causa i drogoaddic­ció. L’acusat, resident al barri barceloní d’Horta-Guinardó, va publicar les imatges i les dades de la víctima de la violació en grup ocorreguda als Sanfermine­s del 2016 en una web. En tres posts d’internet, Éric C. T. G. va penjar ressenyes de la jove agredida i fotos que havien sigut ja publicades per terceres persones en altres fòrums.

 ?? Alejandro Martínez Vélez / Europa Press ?? Protesta feminista a Madrid el mes de juny passat.
Alejandro Martínez Vélez / Europa Press Protesta feminista a Madrid el mes de juny passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain