El Periódico - Català

«Ansu serà titular»

-

▶ Morata no serà a l’últim amistós d’Espanya previ al Mundial. Ni tampoc Marcos Llorente. Ni Hugo Guillamón. Però sí que serà «titular» Ansu Fati, com va anunciar ahir Luis Enrique, que confia que el blaugrana pugui «jugar els 90 minuts» per recobrar el nivell que el va fer ser diferent i singular. Potser, al costat de Morata, el davanter amb millor relació amb el gol que posseeix Espanya.

▶ «Agrairia, i és una petició que us faig», va dir el selecciona­dor mirant als periodiste­s, que «deixeu de referir-vos a Ansu dient que ha superat una lesió». Va demanar Luis Enrique que se’l miri com un futbolista més per intentar arrencar-li aquesta etiqueta que persegueix el blaugrana des de fa dos anys. «Ansu és com tots els altres», va reiterar.

Quan se li va preguntar per la nova faceta de streamer que ha anunciat per a aquests dies a Qatar, el selecciona­dor va voler puntualitz­ar algunes coses: «No tinc intenció de pronunciar-me més sobre allò de ser streamer, el vídeo ho deixa molt clar. No tinc res contra la premsa, us tractaré amb educació i respecte. No pretenc agradar a tothom, però no faré un espòiler del que explicaré», va dir abans de ser qüestionat en diverses ocasions sobre la seva nova faceta.

«¿Què faré? No ho sé. Ho disfrutaré al màxim. Obro el mòbil i em surten cors per tot arreu. Potser ho hauria d’haver fet abans. Però encara no soc streamer, és un projecte a mitjà termini. Respecto totes les plataforme­s. No vull polemitzar ni controlar el que dic. És un experiment i, quan m’avorreixi, marxo. Per descomptat que hi haurà haters, estic cansat de veure haters en el futbol», va dir despreocup­at anunciant que la seva Espanya serà inflexible tàcticamen­t: «La selecció no canviarà la manera de jugar perquè jugui un 9 o un altre. Seria ridícul fer-ho ara».

Apunts

L’Argentina goleja els Emirats Àrabs (0-5) en el seu últim amistós amb gol de Messi inclòs

La selecció argentina va golejar aquest dimecres els Emirats Àrabs Units per 0-5, amb dos gols d’Ángel Di María i un de Lionel Messi, Julián Álvarez i Joaquín Correa, en un amistós jugat a Abu Dhabi com a avantsala del Mundial de Qatar. El selecciona­dor del blanc i blau, Lionel Scaloni, va aprofitar que el seu equip guanyava per 0-4 en el primer temps i va provar durant la segona meitat una formació amb cinc defenses. El gol de Messi va arribar als 43 minuts. Va rebre una passada en la mitja lluna, es va treure un home de sobre i va definir, amb xut creuat, de dreta, per posar el 0-4 al marcador.

el filòsof Simon Critchley es pregunta: «¿Es pot solucionar el conflicte entre el caràcter associatiu socialista de la forma futbolísti­ca i el capitalism­e rampant del seu contingut?». El Mundial de Qatar serà la manifestac­ió extrema d’un capitalism­e tardà, fins i tot de la seva decadència, però alhora és el reflex de «la veritat i la falsedat representa­des de manera simultània». I contra la perversió dels diners, Critchley recorda una frase de Cruyff: «¿Per quina raó un equip petit no en pot guanyar un de més ric? No he vist mai que un sac de diners marqués un gol». Que comenci l’espectacle, al partit inaugural jo vaig amb l’Equador.

 ?? Efe ?? Di María (esquerra) celebra un gol amb Julián Álvarez i Messi.
Efe Di María (esquerra) celebra un gol amb Julián Álvarez i Messi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain