El Periódico - Català

El Barça s’indigna pel càstig de tres partits a Lewandowsk­i

El gest del dit a El Sadar li ha sortit car al polonès, que va ser sancionat amb duresa pel Comitè de Competició. No hi serà contra Espanyol i Getafe (Camp Nou) ni Atlètic (Madrid).

- MARCOS LÓPEZ

En tot just 11 minuts va veure Robert Lewandowsk­i dues targetes grogues a Pamplona. Però no va imaginar el davanter del Barça que portar-se el dit al nas «en gest de desaprovac­ió de la decisió arbitral», segons va escriure Gil Manzano, el col·legiat de l’OsasunaBar­ça, li provocaria un càstig de tres partits. O sigui, a la tornada del Mundial, que ni tan sols ha començat encara, Xavi haurà d’inventar-se un davanter centre, sigui Ferran, Ansu o Memphis, per ocupar el lloc de nou perquè Lewandowsk­i va ser castigat amb tres partits de sanció, una decisió que ha indignat el club blaugrana, que no entén una sanció tan desproporc­ionada.

Aquest dit alçat anava, segons va explicar el davanter polonès, «dirigit a Xavi», amb qui havia compartit la setmana prèvia al duel amb l’equip navarrès la seva preocupaci­ó per les actuacions dels àrbitres. Però el Comitè de Competició no va atendre les al·legacions presentade­s pel Barça, que veu fora de lloc aquest càstig. Sobretot si es compara amb el que ha passat recentment amb Carlo Ancelotti, el tècnic del Madrid, que es va queixar d’«un penal inventat» en l’empat amb el Girona (11), paraules que no van rebre cap reprimenda ni tampoc sanció dels òrgans federatius.

Piqué, quatre partits

En la resolució del Comitè no només hi va haver càstig per a Lewandowsk­i, sinó també per a Piqué, que va abandonar la banqueta en el descans per anar a buscar Gil Manzano al centre del terreny de joc del Sadar. El central va acompanyar el col·legiat fins al túnel dels vestidors on va ser expulsat, segons recull l’acta, perquè «es va dirigir a mi en els següents termes: ‘¡És una puta vergonya, em cago en la teva puta mare’!», li va etzibar Piqué a l’àrbitre extremeny. I ha sigut sancionat amb quatre partits. Quatre partits que no complirà perquè el jugador ja s’ha retirat de manera definitiva del futbol. El Comitè va argumentar que Piqué va ser castigat per «insults, ofenses verbals i actituds injurioses».

Recurs del club

Una vegada conegut el dur càstig a Lewandowsk­i, el club prepara la defensa legal per recórrer davant el Comitè d’Apel·lació i intentar rebaixar algun partit. Un dels tres es deu a les dues grogues que va veure a Pamplona i els altres dos «per menyspreu o desconside­ració» a l’àrbitre, segons recull el dictamen per aquest gest d’anar tocant-se el nas quan es dirigia, ja expulsat, al túnel dels vestidors. De res li va servir al polonès recordar l’endemà de l’expulsió que era cap a Xavi, que ja li havia expressat el seu temor que es veiés embolicat en problemes amb els arbitratge­s. No imaginaven cap dels dos, tècnic i jugador, que serien problemes tan greus.

I ho és perquè el Barça perd el seu tresor ofensiu més gran per enfrontar-se a l’Espanyol al Camp Nou (31 de desembre), enfrontars­e després al moix Atlètic del Cholo (7 o 8 de gener) i després rebre el Getafe al seu estadi (21 o 22 de gener) a la tornada de la Supercopa d’Espanya que es disputarà, un any més, a l’Aràbia Saudita. És una baixa, la de Lewandowsk­i, de tremend calat perquè perd Xavi el pitxitxi de la Lliga (13 gols en 14 jornades) en un moment clau –just després del Mundial– obligat a trobar alternativ­es diferents perquè no té un nou pur a la plantilla, a banda del polonès.

 ?? Vicent West / Reuters ?? Lewandowsk­i, en l’acció que li va provocar la 2a groga a Pamplona.
Vicent West / Reuters Lewandowsk­i, en l’acció que li va provocar la 2a groga a Pamplona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain