El Periódico - Català

Un jurat decidirà sobre un crim a la Trinitat Vella

La fiscalia reclama 20 anys de presó pel presumpte autor de l’apunyalame­nt mortal, que es va produir una tarda en ple carrer.

- J. G. ALBALAT

18.50 hores. 4 gener del 2021. A l’encreuamen­t entre els carrers de Finestrell­es i Almassora, al barri de la Trinitat Vella, es va produir una discussió entre Luis Enrique H. C. i Jonathan B. De les paraules es va passar a l’agressió. Luis Enrique va treure una navalla o ganivet de la butxaca, la va esgrimir i l’hi va clavar a Jonathan, segons la fiscalia.

Després, va sortir corrents i va abandonar el lloc. La víctima es va desplomar i es va quedar sagnant a terra. Als dos dies, va morir. Aquest dilluns comença a l’Audiència de Barcelona un judici en el qual un jurat popular decidirà si l’acusat de l’atac n’és culpable o no. Una de les proves principals és un vídeo en què s’observa l’acció i al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

La Fiscalia de Barcelona reclama 20 anys de presó per a Luis Enrique per un delicte d’assassinat, així com la prohibició de comunicar-se o acostar-se a la família de la víctima durant els deu següents a la sortida en llibertat i el pagament d’una indemnitza­ció de 450.000 euros.

L’acusació particular, exercida per l’advocada Liliana Villanueva en representa­ció de la filla del mort, sol·licita 25 anys de presó. La defensa atribueix a Jonathan l’incident (afirma que li va cridar i va insultar quan sortia d’una botiga), tot i que reconeix que, quan la víctima va continuar amb la seva actitud, l’imputat va fer l’acte de treure una navalla, però que en realitat no portava cap «objecte punxant». Posteriorm­ent, l’acusat es va dirigir al seu domicili, «sense saber res més de la situació», precisa. Nega, per tant, que Luis Enrique produís cap lesió al mort, ni tingués intenció de fer-ho.

Al vídeo es pot observar la reacció de l’acusat de treure alguna cosa de la seva butxaca, anar-se’n cap a Jonathan i fer un gest com si l’hi clavés. Per a la fiscal, no va ser una simple simulació, sinó que l’imputat va esgrimir i «va fer ús» de l’arma blanca.

 ?? EP ?? Una imatge del vídeo que recull l’incident.
EP Una imatge del vídeo que recull l’incident.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain