El Periódico - Català

La reinvidica­ció LGBTI de Harry Kane

- S. R. V.

El capità d’Anglaterra, amb el suport de la seva federació, portarà avui el braçalet amb els colors de l’arc de Sant Martí en el seu debut contra l’Iran, malgrat el rebuig que provoca en la FIFA aquest gest. «Tenim clar com a equip, cos tècnic i organitzac­ió que el volem portar», va assegurar el davanter.

El màxim golejador del Tottenham, el millor davanter de la Premier League (almenys fins a l’aterratge marcià de Haaland), el capità i gran estrella d’Anglaterra... Són aquestes les línies que adornen el currículum d’un futbolista superlatiu com Harry Kane, ja que en l’epígraf del palmarès res apareix. I no és precisamen­t un juvenil, 29 anys ja, molts d’aquests en l’elit, però l’opció d’aixecar un trofeu se li continua resistint.

Parlem, molt probableme­nt, del millor futbolista del món que mai va guanyar un títol. D’aquí la temptació que va tenir a l’estiu del 2021 d’abandonar el seu Tottenham per anar cap al Manchester City. De fet, si no ho va fer va ser perquè l’amo del club londinenc, Daniel Levy, conegut per ser un home dur de pelar en qualsevol negociació, es va negar a acceptar l’oferta que venia des de Manchester.

Venerat al seu país

Kane es va quedar al Tottenham i va continuar, com sempre, com a ferm líder d’Anglaterra. En la selecció britànica hi ha molt debat sobre qui ha de jugar en atac entre la seva llarga bateria de jugadors ofensius (Sterling, Foden, Saka, Rashford, Grealish...) però la seva presència com a ariet no admet

ANGLATERRA 14.00 hores. IRAN Gol / Movistar +

discussió en un país que el venera. I ell ha respost a les expectativ­es sempre, ja segon màxim golejador de la història d’Anglaterra amb 51 gols, a dos de Rooney.

«M’enfoco a contribuir que l’equip aconseguei­xi generar ocasions de gol. Vaig tenir la sort de poder jugar moltes vegades amb Wayne i ser a prop d’ell en aquest registre és genial. Amb sort aconseguir­é assolir el seu rècord aviat, però no és una cosa que m’obsessioni», explicava ahir a Doha, just abans de l’estrena d’Anglaterra contra l’Iran.

Però no és la seva indubtable capacitat golejadora el que centra el focus sobre Kane en aquests moments, sinó la seva determinac­ió per saltar al terreny de joc aquest dilluns amb un braçalet de capità amb la bandera de l’arc de Sant Martí. Ja ho va fer a la passada Eurocopa, sense que la UEFA el sancionés, i ha decidit tornar a fer-ho a Qatar, un país on mostrar actituds homosexual­s en públic és il·legal.

«Tenim clar com a plantilla i equip tècnic i com a organitzac­ió que volem portar el braçalet. La Federació n’està parlant amb la FIFA de cara al partit», va comentar ahir Kane, en unes paraules ratificade­s posteriorm­ent pel seu entrenador: «Hi ha converses en marxa i la nostra postura és clara. Esperem que tot quedi aclarit abans del partit». En tot cas, Kane i Anglaterra, igual com Manuel Neuer i Alemanya, estan disposats a acatar una possible sanció de la FIFA si fos necessari.

Diverses seleccions europees van demandar formalment a la FIFA l’autoritzac­ió del braçalet en defensa del col·lectiu LGTBI, però l’organisme que regeix el futbol mundial ni tan sols va justificar-ne la recepció. «No ens han respost a la nostra petició, així que és possible que siguem sancionats. Si és així, pagarem la sanció», assumeixen des de la federació anglesa.

La federació anglesa avala el davanter i pagarà la sanció que li imposi la FIFA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain