El Periódico - Català

Un magistral Verstappen rubrica l’any perfecte amb una victòria a Abu Dhabi

El pilot neerlandès tanca la seva gran temporada amb el 15è triomf en l’últim gran premi del curs, en què Sainz va ser quart i Alonso va viure el sisè abandoname­nt.

- JOSEP VIAPLANA

Max Verstappen es va imposar ahir amb brillantor en el GP d’Abu Dhabi, el 15è consecutiu, que es va disputar al circuit de Yas Marina. El neerlandès va aconseguir la seva 35a victòria, la 15a de la temporada, precisamen­t en el traçat on l’any passat va aconseguir el primer títol de campió després d’una agitada carrera contra Lewis Hamilton.

Aquest cop va ser diferent. Verstappen va arribar amb el seu segon títol ja decidit, però amb una gana insaciable que dissabte el va portar a conquistar la pole i ahir a un nou triomf que engrandeix el rècord de victòries en una temporada i també el de més punts aconseguit­s, amb un total de 454.

La batalla estratègic­a va ser impression­ant igual com la gestió dels pneumàtics en la lluita per la victòria entre Red Bull i Ferrari, però sobretot la que van mantenir Checo Pérez i Charles

Leclerc pel subcampion­at. Leclerc va sorprendre Pérez al fer només una parada i això li va permetre acabar segon, per davant el mexicà, i aconseguir el subcampion­at. La Scuderia també va conquistar finalment la segona posició en el Mundial de constructo­rs.

L’emoció de la carrera va estar, precisamen­t, en la lluita per la segona posició perquè Verstappen va ser un ferm dominador des de l’inici. Carlos Sainz va acabar la temporada amb una interessan­t quarta plaça, per davant de Russell, que va ser sancionat amb cinc segons per una maniobra perillosa al pitlane. Fernando Alonso va haver d’abandonar per sisena vegada aquest any al detectar-se un nou problema al motor del seu Alpine a mitja carrera.

I tot això va passar en l’adeu de Sebastian Vettel, que va disputar el seu últim gran premi i va acabar en 10a posició. L’alemany,

Classifica­cions

Max VERSTAPPEN (Red Bull) 1h 27min 45.914s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain