El Periódico - Català

Sant Pau acollirà per Nadal l’únic espectacle de llum

El xou d’il·luminació que es va celebrar l’any passat als jardins del Palau de Pedralbes no es repetirà. La productora ha triat Còrdova com a emplaçamen­t.

- MERITXELL M. PAUNÉ

Barcelona tindrà un únic espectacle d’il·luminació artística aquest Nadal. El recinte modernista de Sant Pau podrà acaparar el públic d’aquesta activitat emergent, que ja va atraure milers de visitants l’any passat. L’altre gran xou a la ciutat va tenir lloc als jardins de Pedralbes, sota el títol Natura encesa. El seu emplaçamen­t va suscitar crítiques veïnals per l’ús intensiu d’aquest recinte fràgil, que acull un notable patrimoni escultòric i natural.

El muntatge va vendre milers d’entrades, però no ha tingut continuïta­t a Barcelona, a diferència de Madrid on s’ha consolidat amb una quarta edició al Jardí Botànic. La productora que l’organitza, Let’s Go, ha triat Còrdova com a nou emplaçamen­t. Tampoc repeteixen Tenerife i València, on el muntatge va recalar el 2020 i el 2021 respectiva­ment. La Generalita­t, titular ara dels jardins de Pedralbes, confirma a EL PERIÓDICO que no es reeditarà l’activitat aquest Nadal.

El pas de Natura Encesa per Barcelona va començar ja amb mal peu el 2020. L’Ajuntament de Barcelona havia pactat amb l’empresa estrenar el xou al Turó de la Peira (Nou Barris) per dinamitzar el barri. El moviment veïnal va exigir cancel·lar-lo perquè el parc que havia d’ocupar era molt utilitzat després del confinamen­t, en un barri dens i de cases minúscules. Les restriccio­ns covid van acabar de sentenciar l’activitat, que es va posposar al 2021 i va canviar Nou Barris pels jardins de Pedralbes.

El 2021 Let’s Go va desembarca­r al parc regi de la Diagonal amb «un milió de llums led i 100 quilòmetre­s de cablatge», segons publicitav­a la mateixa productora. Les entrades costaven entre 9,50 i 15,50 euros per persona i permetien fer un recorregut per la zona verda, on hi havia instal·lades grans figures il·luminades d’animals i plantes i decoració artística. Tampoc es va deslliurar de crítiques veïnals, ja que l’associació de veïns de la Zona Università­ria va carregar contra la pressió que suporten els jardins, que són també escenari d’un llarg festival musical a l’estiu.

L’espectacle a Còrdova comença avui i s’allargarà fins al 15 de gener. Ocupa també uns jardins patrimonia­ls, en aquest cas els de

El Festival de la Infància se celebrarà del 27 al 31 de desembre amb el seu nom tradiciona­l

l’Alcázar de los Reyes Cristianos. La productora, després d’una consulta d’aquest mitjà, no ha aportat informació sobre els seus plans de futur a Barcelona.

Davant la falta de competidor, el xou lluminós L’Univers de la Llum que ofereix el recinte modernista de Sant Pau està cridat a triomfar aquest Nadal. Va obrir portes dimarts passat i es podrà visitar fins al 15 de gener. El recorregut és de més d’un quilòmetre i inclou 21 instal·lacions, amb projeccion­s, figures, túnels sensorials, llums làser, música envoltant... A més estrena un planetari que simula un passeig per Mart i un viatge entre planetes i estrelles. Les entrades costen 12 euros de dilluns a dijous i 14 euros de divendres a diumenge, dies festius i vigílies.

Mentrestan­t, Fira de Barcelona va anunciar ahir que el Festival de la Infància tornarà a denominars­e així, que celebrarà una nova edició del 27 el 31 de desembre i que estarà temàticame­nt centrat en el record dels Jocs Olímpics que Barcelona va organitzar el 1992, dels quals es compleixen 30 anys. Mor així La Ciutat dels Somnis, com es va denominar la fira a partir del 2017. El canvi de model va tenir lloc a instàncies del govern d’Ada Colau,

que en el seu primer any no va aportar suport econòmic al festival, cosa que sí que va fer a partir del 2017, tot i que advocant pel canvi citat.

‘Nadal al Port’

Per la seva banda, la quarta edició de Nadal al Port, la fira nadalenca que organitza Port de Barcelona, tornarà el 5 de desembre a les 19.00 hores. El Moll de la Fusta serà escenari de la proposta, que se celebrarà fins al 6 de gener. Un any més comptarà amb una gran nòria, i per primera vegada incorporar­à una pista de gel «sostenible», va anunciar el port. L’horari d’obertura al públic serà d’onze del matí a deu de la nit, i l’espectacle de llum i color es podrà veure cada dia a les 17.30.

 ?? ?? Els jardins de Pedralbes, il·luminats l’any passat durant la inauguraci­ó de ‘Natura encesa’.
Els jardins de Pedralbes, il·luminats l’any passat durant la inauguraci­ó de ‘Natura encesa’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain