El Periódico - Català

COSTA RICA ESPANYA TIRS TOTALS 0 17

Les dades

- JOAN DOMÈNECH

Gran victòria, enorme actuació, el gol número 100 (i sis més) i liderat del grup. Res més podia demanar-se a l’estrena d’Espanya, que no només va trencar una sèrie de tres debuts sense triomf, sinó que va regalar un complet festival a la milionària audiència del Mundial. Impecable targeta de presentaci­ó va entregar una de les favorites amb el set que li va clavar a Costa Rica i que va inscriure l’equip de Luis Enrique en la història: és la victòria més gran de sempre, i supera l’inútil 6-1 a Bulgària de 1998.

Més vermella que mai per l’uniforme sencer del mateix color que li va requerir la FIFA, Espanya va traslladar la intensitat cromàtica a la verda gespa fins a fer empal·lidir Costa Rica, blanca com el paper de fumar, fent-li un gol amb una cadència exacta (minut 11, 21 i 31) fins a liquidar el duel ben aviat i després arrodonir-lo amb quatre més. La pega va ser que l’estadi AlThumama no s’omplís. El rei Felip VI sí que va ocupar la seva butaca a la llotja per donar suport a la selecció en una excepciona­l tarda del conjunt espanyol.

Aquest esforç mínim, breu, que li va exigir el duel va brindar un altre benefici: l’estalvi de forces per a l’enfrontame­nt contra Alemanya de diumenge (20.00 hores), que sortirà més rabiosa que mai per haver perdut els punts, que donava per guanyats davant el Japó. Igual que l’Argentina contra l’Aràbia Saudita. Una altra derrota vergonyant.

Influència blaugrana

blaugrana per a pastura dels crèduls i superstici­osos, ja que es va perdre en l’estrena del 2010 (0-1 amb Suïssa) i el 2014 (1-5 amb els Països Baixos) i es va empatar en l’últim (3-3 amb Portugal) com a mal menor.

Pura casualitat. Potser van influir altres motius. Alba, Busquets, Gavi, Pedri i Ferran van donar cohesió a l’equip i van marcar el seu estil, que quadra amb la proposta de Luis Enrique perquè parteix del mateix origen. La intervenci­ó capital que van tenir en la golejada va ser irrefutabl­e. Pedri va posar dos

Cinc blaugranes van ser titulars, als quals després es va afegir Balde amb el seu debut

caramels a Olmo i Asensio perquè practiques­sin un parell de rematades abans de marcar, per aquest ordre, un a passada de Gavi i l’altre a passada d’Alba, víctima del penal que va transforma­r Ferran Torres. Gavi va estendre el cinquè ditet de la mà. La comoditat del marcador va facilitar la guinda amb el debut d’Alejandro Balde. Eric i Ansu s’ho van mirar des de la banqueta.

La velocitat de la pilota va resultar demolidora per als costa-riquenys, de la mateixa manera que la ràpida pressió dels espanyols els van provocar constants pèrdues de

 ?? ?? Ferran Torres, en el moment de marcar un dels seus dos gols d’ahir contra Costa Rica.
Ferran Torres, en el moment de marcar un dels seus dos gols d’ahir contra Costa Rica.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain