El Periódico - Català

El Japó clava una sorprenent rebolcada a Alemanya

La selecció asiàtica va remuntar en el quart d’hora final el gol inicial de Gündogan i va provocar una altra campanada absolutame­nt inesperada a Qatar.

- SERGIO R. VIÑAS

En la carrera dels suplents japonesos des de la banqueta cap als seus companys es va percebre la magnitud de la gesta que acabava d’aconseguir el Japó a l’Estadi Khalifa. Era la primera vegada que s’enfrontave­n en un gran torneig a Alemanya, a la tetracampi­ona Alemanya, i van aconseguir no només vèncer-la, sinó també remuntarli. Va ser un terratrèmo­l absolut.

Alemanya va engegantir així els dubtes que ja carregava a les espatlles. I encara va tenir sort a l’inici del partit, ja que es va trobar un Japó voluntarió­s però nerviós.

ALEMANYA: Neuer, Raum, Schlotterb­eck, Rüdiger, Süle, Gündogan, Kimmich, Musiala, Müller, Gnabry i Havertz. Canvis: Hofmann (67, Müller), Goretzka (67, Gündogan), Götze (79, Musiala), Füllkrug (79, Havertz), Moukoko (90, Gnabry).

JAPÓ: Gonda, Nagatomo, Yoshida, Itakura, Sakai, Tanaka, Endo, Kubo, Kamada, Ito i Maeda. Canvis: Tomiyasu (46, Kubo), Mitoma (57, Nagatomo), Asano (57, Maeda), Doan (71, Tanaka), Minamino (74, Sakai).

GOLS: 1-0, Gündogan (33); 1-1, Doan (75); 1-2, Asano (83).

ÀRBITRE: Iván Arcides Barton Cisneros

(el Salvador). Sense targetes.

ESTADI: Khalifa (Doha).

ASSISTÈNCI­A:45.000.

Superat aquest sobresalt, Alemanya va començar a imposar la seva llei sobre el camp. Li va resultar senzill al conjunt de Hansi Flick dominar la contesa, buscant l’intercanvi constant de posicions en atac i prioritzan­t el joc ras, davant un Japó que s’atrevia a estones amb la pressió i que mirava de mantenir l’ordre defensiu.

Un error garrafal del porter japonès, Gonda, va acabar en penal i Gündogan, consumat especialis­ta, va avançar Alemanya, que no va semblar agafar-se gaire seriosamen­t que havia de ser una mica més consistent per assegurar-se els tres punts i va permetre que el Japó es rearmés.

Comença la reacció

Adormits ja els europeus, el Japó es va envalentir a partir del minut 65 i va començar a transforma­r la timidesa en fúria i l’ensopiment en descaradur­a. Va ser cridant que venia el llop sense que Alemanya es donés per al·ludida. Ho lamentaria. Perquè després de fer una gran parada en el minut 73, Neuer ja no va poder fer res per evitar que Doan empatés el partit. Va ser llavors quan el Japó s’ho va creure i va coronar la seva gesta en el 83, quan Asano va robar la cartera a un Schotennbe­rck tovíssim per marcar l’1-2.

Remuntat el matx, el Japó va tenir clar que no se li escaparia una oportunita­t tan temptadora de fer història. I així va desencaden­ar el deliri al Khalifa i va omplir d’interrogan­ts el grup d’Espanya.

 ?? Anne-Christine Poujoulat / AFP ?? Els jugadors alemanys, a la foto protocol·lària, tapant-se la boca.
Anne-Christine Poujoulat / AFP Els jugadors alemanys, a la foto protocol·lària, tapant-se la boca.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain