El Periódico - Català

El Barça exigeix a l’Uruguai que no forci l’alineació d’Araujo

- EL PERIÓDICO

El Barça exigirà a l’Associació Uruguaiana de Futbol (AUF) que no forci la recuperaci­ó del seu jugador Ronald Araujo perquè participi amb la seva selecció a Qatar. Per ara, el futbolista està descartat avui per al debut contra Corea del Sud.

El club blaugrana considera que des de la federació uruguaiana s’està accelerant de manera preocupant el procés de recuperaci­ó d’Araujo, cosa que posa en perill la seva evolució a llarg termini.

El jugador va patir una avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta a l’amistós contra l’Iran i va haver de ser operat de la lesió. Arran del contratemp­s, el Barça i la federació uruguaiana van arribar a un pacte i van acordar que Araujo només seria a Qatar per donar suport als seus companys i que sempre es mantindria sota la supervisió i les directrius de dos fisioterap­eutes designats pel Barça.

Problemes de feina

Els empleats del club s’han trobat que no han pogut fer la seva feina segons l’acord pactat mentre des de la federació uruguaiana s’ha apostat per accelerar el procés i intensific­ar els paràmetres que havia marcat el metge especialis­ta Lasse Lampainen, que va operar Araujo a Finlàndia a finals de setembre.

El Barça considera que qualsevol acceleraci­ó posa en perill la recuperaci­ó total del futbolista. Per aquesta raó s’ha exigit als federatius uruguaians que tornin a respectar el treball i els paràmetres pactats. Així, si la federació uruguaiana insisteix a no respectar l’acord establert amb el Barça, el club està disposat a elevar el cas davant la FIFA.

L’Uruguai s’estrena avui contra el combinat de Corea del Sud com a primer partit correspone­nt al Grup H en el qual també figuren la selecció portuguesa de Cristiano Ronaldo i Ghana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain