El Periódico - Català

Bon Preu crea una ciutat logística a Montblanc

▶ La cadena invertirà 204 milions i donarà feina en una primera fase a 300 persones

- PAULA CLEMENTE

A falta només dels permisos que el validin, Bon Preu té a punt el pla per construir el seu segon gran complex logístic. La cadena de supermerca­ts va anunciar fa exactament un any la compra de dos terrenys públics a Montblanc (Conca de Barberà) per instal·lar-hi el que ahir va presentar com la seva segona ciutat logística. Es tracta d’un espai que permetrà reforçar l’expansió comercial prevista per les comarques de Tarragona, de les Terres de l’Ebre i de Ponent, i que serà només equiparabl­e al complex que ja té Hostalets de Balenyà (Osona).

De fet, si a l’anunciar l’adquisició del terreny es parlava d’una inversió de 60 milions d’euros, la companyia calcula ara que posar en marxa l’espai suposarà un total de 204 milions d’euros. Aquesta ciutat logística podria començar a funcionar parcialmen­t en uns quatre anys amb un equip de 300 treballado­rs, però una vegada estigui completame­nt llesta en aproximada­ment 10 o 12 anys ocuparà una mica més de 103.000 metres quadrats (el 55% de la superfície que va comprar el grup) i hi treballara­n entorn de 900 treballado­rs.

Inversió estratègic­a

Es tracta, va dir en aquest sentit el president i director general de Bon

Preu, Joan Font Fabregó, «d’una inversió estratègic­a d’enorme rellevànci­a per a Bon Preu perquè garanteix poder continuar creixent a mitjà i llarg termini». L’objectiu posat sobre la taula pel mateix directiu és doblar la capacitat, ser més eficients i estar més a prop per subministr­ar als establimen­ts de la zona sud-oest de Catalunya. «Tenim una ciutat logística a Balenyà que dona servei a les 200 botigues de Bon Preu, però estem arribant al límit i per això ens interessav­a tenir una altra ciutat logística més desplaçada cap al centre-sud de Catalunya», va coincidir el director d’operacions del grup, Joan Sabartés i Bru.

«Un dels aspectes que ens fan més feliços d’aquest projecte és que els nostres joves tinguin oportunita­t de treballar a la seva comarca», va destacar, per la seva banda, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, també present a l’acte.

En una primera fase, el grup distribuïd­or planeja construir un magatzem de producte sec (aquell que es pot emmagatzem­ar a temperatur­a ambient) d’uns 26.000 metres quadrats i un altre de producte fresc (aquell que necessita refrigerac­ió) de 12.000 metres quadrats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain