El Periódico - Català

La campanya d’esquí s’estrena demà envoltada d’incògnites

De les 10 estacions d’esquí alpí i les sis d’esquí nòrdic que hi ha a Catalunya, només Baqueira-Beret ja està en condicions d’obrir.

- ALEXANDRA COSTA

Ara sí: en l’última setmana, una successió de borrasques ha deixat fred i, sobretot, les esperades nevades a Catalunya i Espanya. No han sigut la panacea, però han donat il·lusió al sector de l’esquí, que ja veia negre l’inici de la temporada, que sol començar l’últim cap de setmana de novembre. És a dir, aquest dissabte, 26 de novembre. Tot i això, cada vegada és més habitual retardar la data d’obertura per la falta de precipitac­ions i assegurar uns dies clau com els del pont de la Puríssima. ¿Quan obriran les estacions d’esquí catalanes?

Els primers flocs van caure a l’octubre, però les altes temperatur­es se’ls van carregar. Des d’aleshores, les precipitac­ions han sigut escasses i els termòmetre­s tampoc han permès activar els canons de neu artificial fins fa pocs dies.

Les nevades dels últims dies han sigut més abundants al vessant atlàntic del Pirineu. En aquest sentit, la comarca de la Vall d’Aran n’ha sigut la més beneficiad­a, així com Andorra. No és que en tinguin quantitats copioses, però sí que és cert que llueixen millor que la resta d’estacions catalanes, totes encarades al Mediterran­i.

Baqueira obre aquest dissabte

Catalunya té 10 estacions d’esquí alpí i sis d’específiqu­es d’esquí nòrdic. De totes, només una manté la data d’obertura prevista: Baqueira Beret obrirà aquest dissabte, 26 de novembre.

La incertesa és tal que set d’estacions han esperat fins aquest dimecres per anunciar la seva data d’obertura: Boí Taüll, Alp 2500 (La Molina-Masella), Espot, Port

Ainé, Vall de Núria i Vallter 2000 obriran els seus remuntador­s una setmana més tard, el divendres 2 de desembre.

Grandvalir­a (amb Ordino Arcarlís i Vall Nord) també és previnguda i fixa la seva obertura per al mateix dia. Totes amb una premissa: sempre que les condicions meteorològ­iques ho permetin. Perquè no ho veuen prou clar i les previsions de neu no són encoratjad­ores. De fet, Port del Comte i Tavascan encara llueixen les prades verdes i no han anunciat l’inici de la temporada. En el que sí que coincideix­en totes la instal·lacions del Pirineu és en la data de tancament. Ho determina la Setmana Santa i l’últim dia d’esquí serà Dilluns de Pasqua, el 10 d’abril. Això sí, sempre que el caviar blanc aguanti.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain