El Periódico - Català

DE MERCATS AMBULANTS I VERMUTS ARTÍSTICS

- ABEL COBOS

➤ El vermut d’aquest cap de setmana fes-lo a la Tàpies. És la proposta tardoral de la Fundació Antoni Tàpies (Aragó, 255): art i terraseig. Aquest diumenge, dia 27, visita comentada en les exposicion­s L’abonament que fecunda la terra. Tàpies (1958-1988), a la foto, i Bruce Conner. Llum de la foscor. I, per acabar, vermuteig a l’espectacul­ar terrassa de la fundació.

➤ Sant Jordi no és només a l’abril. Un any més, torna el Sant Jordi de Nadal, la fira literària d’hivern que, els dies 26 i 27, acull literatura de tots els gèneres i edats. Per descomptat, el display de llibres va acompanyat d’activitats familiars (com contaconte­s i tallers infantils) i culturals (concerts). A l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Rosselló, 515).

➤ La fotògrafa Mey Rahola, que va arribar a la cúspide artística durant la Segona República, va capturar a través del seu objectiu l’epítom de la dona republican­a: independen­t, viatgera, empàtica i intel·ligent. La seva prometedor­a carrera es va truncar amb la Guerra Civil, però Rahola no va deixar de fotografia­r. Ara, per primera vegada, el MNAC (Palau Nacional, Montjuïc) recull en una exposició el seu dispers arxiu personal. Fins al 29 de maig del 2023.

➤ Dimarts que ve, dia 29, Melody Gardot aterra al Palau de la Música (Palau de la Música, 4-6), en el marc del Voll Damm Festival de Jazz de Barcelona, per omplir l’edifici modernista amb la seva hipnòtica veu.

➤ Ja ha arribat el Black Friday, com deus haver notat per les desenes d’ofertes online que t’assetgen en forma de bàners publicitar­is. ¿Vols rendir-te a aquest deliri capitalist­a però sense deixar molta empremta ambiental? Passa’t als mercats ambulants. La fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavecch­ia organitza fins dissabte el seu Christmas Market solidari a Casa Capell (Rambla del Prat, 27). Una altra opció és el Booom Market, que fins al dia 27 a la seva botiga popup (Pamplona, 67) tindrà descomptes del 10 al 20% en les seves peces de segona mà i vintage.

➤ Amb 30.000 espectador­s a la seva esquena, el xou Calladitas estáis más guapas (foto) estrena aquest divendres al Teatre Poliorama (Rambla dels Estudis, 115) la seva quarta temporada. Protagonit­zat per les còmiques Jessika Rojano i Sil de Castro, amb el suport musical de La Maria Rosa, prometen molt humor, molt feminista i amb molta consciènci­a social.

➤ El 2022 va marcar 100 anys del naixement del cèlebre poeta Gabriel Ferrater. En el marc del centenari, la companyia Lo Nostro ha pujat a l’escenari d’El Maldà (Pi, 5) per interpreta­r un dels textos més emocionals de Ferrater, el Poema inacabat. Però no t’esperis un recital i ja està: segons la companyia, a casa seva, «les coses importants es diuen a la cuina», «mentre algú utilitza els fogons i les cassoles, pela un vegetal, desescama el peix o té una mica de sal a la mà». Per això, per reflectir la importànci­a de les emocions que aborda el poema, ho faran cuinant sobre l’escenari. Una obra «que t’omplirà la vista, l’oïda, el gust i l’olfacte», prometen. Aquest diumenge, última funció.

HI HA CHRISTMAS MARKET SOLIDARI A CASA CAPELL

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain