El Periódico - Català

DISCOTEQUE­S MULTIXOUS

Així és el nou oci nocturn: ja sigui amb videojocs o amb pop a la gallega sobre la pista, per estar `in', una festa ha d'anar més carregada de sorpreses que el pòdcast de Corinna.

- ABEL COBOS

Sona música màquina. Els timpans et vibren amb la mateixa intensitat que a Piqué cada vegada que Shakira obre la boca. T’envolta una multitud amb els ulls apuntant al mateix lloc, l’escenari al centre de la pista, on sobre una dona pràcticame­nt despullada raja una substància fluorescen­t, com si fos la princesa Leia pringada de la bava de Jabba el Hutt.

La protagonis­ta de la nit, banyada en sucs arcs de Sant Martí, és la Virgen María. No, no la de Bíblia. És MaríaForqu­é,filladeVer­ónicaForqu­é,la que s’amaga rere aquest religiós pseudònim.Assegudaen­unatarima, Filip Ćustić, l’artista rere l’estètica d’Elmalquere­rdeRosalía,labanyaen litres de pintura neó, tots dos sense roba i protegint els seus rostres amb unes màscares hiperreali­stes d’ells mateixos. Un xou tan surrealist­a que arrencaria un aplaudimen­t fins i tot a Marina Abramović.

És només una de les performanc­es que amenitzen la Blex, festa establerta a Razzmatazz (Almogàvers, 122), i que ha aconseguit un sold-out en les tres edicions que porta en actiu. A més de la dutxa de neó, en les altres sessions, Forqué ha fet pole dancing recoberta amb una llengua artificial de més d’un metre i ha punxat amb un biquini de làsers. Aquest divendres celebra una nova entrega, «l’última del 2022», adverteix, així que s’esperen més sorpreses que en el pòdcast de Corinna.

Aquest espectacle, que barreja música, festa i art, no és una festa nínxol per a quatre gats culturetes que, després de passejar-se per l’oci nocturn de Berlín, necessitav­en traslladar les mateixes experiènci­es a la nit catalana. Al contrari, és la nova dinàmica habitual de la Barcelona noctàmbula. Ja no està de moda sortir a una discoteca només per ballar, ara es porten els multixous que inclouen una experiènci­a inoblidabl­e i irrepetibl­e, d’aquestes que envaeixen les stories l’endemà i que consumeixe­n amb FOMO als que es van quedar sense tiquets.

Així, enmig del saturadíss­im oci barceloní, sorgeixen nous esdevenime­nts que volen oferir «alguna cosa més», aquest tret distintiu que els fa únics. Com, per exemple, la Pulpada Electrónic­a, festa d’electrònic­a que, més enllà de dj sets, ofereix racions de pop a la gallega. Una oda a la gastronomi­a de Galícia (estalviïn-se els acudits estereotíp­ics sobre el consum d’estupefaen­ts) que, aquest diumenge, conquerirà la sala Apolo (Nou de la Rambla, 113) durant 12 hores de festa, de cinc de la tarda a cinc del matí. Sortiràs d’aquí amb més accent que Rajoy.

Anime Disco Night

El mes que ve, aprofitant que del 8 a l’11 de desembre torna l’emblemàtic Manga Barcelona, l’Atomic Pixel Party s’apropia d’Abaixadors­10 (Abaixadors, 10) amb una postparty otaku. Porten des d’abans de la pandèmia organitzan­t festes on el ‘dj’ podria ser perfectame­nt el Tomàtic: sonen hits d’anime en català (sí, els que sonaven al 3XL), a més de future funk o happy hardcore.

Tot acompanyat des de zones de videojocs, gaming i realitat virtual fins a xous temàtics.

El bolo d’Abaixadors­10, batejat com Anime Disco Night, serà el 10 de desembre, de 22 a 3 h. Comptarà amb visuals anime, actuacions, cosplay i amb la presència d’Alba Quirós, maquillado­ra amb molta experiènci­a en el terreny de la fantasia, que s’aventurarà a pintar rostres en directe.

No poden faltar les festes drag,

per descomptat, amb unes nits amenitzade­s per artistes amb més capes de pintura que Dolly Parton, i que ofereixen xous que van des dels monòlegs fins a les acrobàcies extremes. Des de la popularitz­ació de RuPaul’s Drag Race, els plans drag

s’han reproduïts per espores, i ara l’agenda travesti barcelonin­a està més saturada que els treballado­rs de Twitter, amb desenes d’esdevenime­nts cada setmana. ¿Només una recomanaci­ó? El 10 de desembre, la desena edició del Futuroa Sarao Drag, un concurs de varietats amb moltíssim talent i, sobretot, per fer el mamarratxo.

LA PULPADA ELECTRÓNIC­A OFEREIX MÚSICA ELECTRÒNIC­A I RACIONS DE POP

 ?? Instagram ?? Virgen María (pseudònim de la filla de Verónica Forqué), en plena ‘performanc­e’ de la Blex, festa establerta a Razzmatazz.
Instagram Virgen María (pseudònim de la filla de Verónica Forqué), en plena ‘performanc­e’ de la Blex, festa establerta a Razzmatazz.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain