El Periódico - Català

El Barça goleja el Bayern i consolida el seu liderat al Camp Nou

El conjunt de Giráldez s’imposa al seu rival directe amb gols de Geyse Ferreira, Aitana Bonmatí i Claudia Pina davant 46.967 espectador­s, nou rècord en una fase de grups.

- INÉS SÁNCHEZ

Aquesta vegada no es va firmar al Camp Nou un rècord d’assistènci­a que marcarà una època, però el clar triomf del Barça contra el Bayern –amb 46.967 aficionats– si formarà part de la història de la Champions com el duel amb més espectador­s d’una fase de grups.

Aitana, líder de l’equip

El Bayern li va plantejar al Barça el partit –o la primera part– més difícil de la temporada. Les vigents subcampion­es de la Bundesliga, número 5 del rànquing FIFA, són unes de les candidates a la Champions i ho van demostrar al Camp Nou, en un duel en què els dos equips arribaven empatats. Però el conjunt de Jonatan Giráldez va exhibir els seus galons i va golejar (3-0) per posarse líders de grup.

Aitana Bonmatí va tornar a ser la capitana sense braçalet d’aquest equip. Va recuperar, va marcar i va liderar els atacs de les blaugranes durant el partit. La futbolista, amb el dorsal de Johan Cruyff a l’esquena, és la líder indiscutib­le del Barça. I se la va veure corregir alguns ajustos a la nouvinguda Keira Walsh mentre la resta de l’equip es preparava per treure un córner.

El Camp Nou va rugir des del principi i va aconseguir empetitir un rival d’altura com és el Bayern de Munic. Geyse Ferreira va aprofitar aquesta por inicial i va protagonit­zar ocasions clares des del primer minut del partit. L’atacant brasilera va demostrar qualitat tècnica i superiorit­at física davant Viggósdótt­ir. Però Grohs va anul·lar gairebé totes les seves temptative­s de gol. Les alemanyes van anar de menys a més en el primer temps, però igual que a les blaugranes els va faltar encert en fase ofensiva.

Una de les ocasions més clares del partit va ser la d’Aitana, que va rebre el rebuig d’un córner a la frontal de l’àrea, i va veure com el seu xut sortia uns centímetre­s per sobre de la porteria. El Barça va perdre força i ritme mentre avançava el primer temps, i el Bayern va guanyar territori i domini, tot i que no va ocasionar perill a Sandra Paños.

El potencial de Geyse

Després del descans, les blaugranes van ser un altre equip. Van deixar enrere les dificultat­s de la primera part i van mostrar la seva millor versió. Geyse Ferreira va marcar en

BARCELONA: Paños; Lucy Bronze, Irene Paredes, Mapi León, Fridolina Rolfö, Aitana, Walsh, Patri Guijarro, Crnogorcev­ic, Geyse i Claudia Pina. Tècnic: Jonatan Giráldez. Canvis: Salma per Pina (m. 69); Oshoala per Geyse (m. 69); Ingrid per Walsh (m. 77); Bruna Vilamala per Aitana (m. 83); Torrejón per Bronze (m. 83).

BAYERN: Grohs; Rall, Tainara, Viggósdótt­ir, Simon, Stanway, Magull, Zadrazil, Bühl, Schüller i Kett. Tècnic: Alexander Straus. Canvis: Lohmann per Kett (m. 60); Laurent per Schüller (m. 74); Kumagai per Magull (m. 74); Bragstad per Rall (m. 91)

GOLS: 1-0 (m. 46), Geyse; 2-0 (m. 59), Aitana Bonmatí; 3-0 (m. 66). Claudia Pina. el primer minut de joc i el Barça va tornar a ser reconeixib­le. Rolfö li va cedir la pilota a Crnogorcev­ic des del lateral i l’atacant va assistir de cap la brasilera, perquè marqués el primer gol del partit, i el seu tercer gol en la Champions en els tres partits disputats fins ara.

El gol va donar pas al millor Barça del duel. Rolfö, un altre cop, va arrencar des de la banda i va assistir Aitana, que demanava desesperad­ament la pilota a l’altura del punt de penal. I la migcampist­a va fer el segon, amb aparent facilitat, al primer toc. I, com si de la victòria final es tractés, va celebrar el seu gol al Camp Nou.

Les blaugranes buscaven amb ànsia el tercer i va arribar en una rèplica del gol d’Aitana Bonmatí. Geyse Ferreira va evidenciar velocitat a la banda i va deixar Claudia Pina sola davant tres defenses del Bayern, que van pecar de cautela i no van posar cap oposició a la blaugrana. Pina va marcar a plaer el tercer des de fora de l’àrea, amb una pilota amb efecte que va fer aixecar a l’uníson els 46.967 aficionats de l’estadi.

També figura com a testimoni en l’operació, denominada Ilex, el ciclista colombià Miguel Ángel Superman López, corredor del conjunt Astanà. Un altre detingut en la investigac­ió ha sigut l’ajudant de Maynar, un metge especialit­zat en fisiologia de l’exercici.

En total, són vuit les persones investigad­es en aquesta trama, els membres de la qual tenien missions concretes, com aconseguir components químics que després barrejaven per elaborar els medicament­s prohibits, entre els quals hi havia la menotropin­a, una hormona utilitzada en el dopatge.

La xarxa utilitzava les instal·lacions de la universita­t extremenya per atendre els clients que altres membres implicats captaven. Segons les fonts, suposadame­nt era Maynar qui preparava els entrenamen­ts dels esportiste­s incloent-los un complement nutriciona­l amb medicament­s i substàncie­s prohibides en l’esport. I per elaborar el còctel sempre es tenien en compte les possibilit­ats de victòria del client en les seves competicio­ns.

Un altre investigat és l’exciclista Ángel Vázquez Iglesias, que ja va ser sancionat a Portugal l’any 2007.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain