El Periódico - Català

Disfrutar a soles

- Pol Álvarez

obres de la superilla els arbres estaven frondosos. Amb les obres han remogut tant la terra i han tallat tantes arrels que els arbres no tenen on agafar-se. El dia 22 un d’aquests arbres estava a punt de caure. Van venir els bombers, el van tallar a trossos i el van arrencar de la terra que li ha donat vida durant 40 anys. Des que van començar les obres s’estan assecant molts lledoners, d’altres estan a punt de caure. Haurien d’haver previst que això passaria, o potser els és igual. L’excusa que el vent l’ha fet caure és mentida.

És indignant el que s’està fent en aquest barri de l’Eixample. Teníem molts arbres verds i plens de vida que ara mostren les branques seques. És trist veure la hipocresia de la classe política.

Vivim en una societat inquieta, no parem de fer coses envoltats de persones. Però quan algú vol descansar i disfrutar del temps lliure a soles, se li mira malament. Pel que sembla, fer coses amb tu mateix i voler estar sol de vegades és estrany. ¿Què té això de dolent? No entenc que per una cosa així se’t consideri introverti­t.

La pandèmia ens va donar una mica de perspectiv­a quant al temps lliure. Hi va haver qui va descobrir noves passions, com la cuina, la lectura o els passejos escoltant música o un pòdcast. Van decidir pensar més en si mateixos i en les seves motivacion­s i gustos; i van descobrir que passar temps a soles els agrada de veritat. És el seu moment de desconnect­ar del dia i de poder fer una activitat que no requereix ningú més que un mateix. Normalitze­m fer plans per disfrutar a soles, que no té res de dolent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain