El Periódico - Català

El futur del mercat de l’Estrella se sabrà aviat

EQUIPAMENT

-

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar ahir en el ple municipal que en «pocs dies» es coneixerà quina és el destí definitiu on s’instal·la de forma provisiona­l el mercat de l’Estrella mentre se’n reforma la seu, ubicada al carrer de Pi i Margall, a Gràcia. Colau va anunciar per sorpresa fa dues setmanes que paralitzav­a el trasllat previst als jardins del Baix Llobregat. A una pregunta del regidor d’ERC Max Zañartu, Colau va relatar que s’està treballant «contra rellotge» a la recerca d’una solució per comunicar-la «en pocs dies» als botiguers, i que a principis d’aquesta setmana hi va haver una reunió en què van participar l’àrea de Mercats, l’econòmica, la d’Urbanisme i la Gerència municipal per abordar la qüestió.

«Estic convençudí­ssima que volem tots el mateix, que ens preocupa que el mercat pugui desenvolup­ar la seva activitat en plenes condicions. El primer anunci va causar un fort rebuig veïnal (els jardins del Baix Guinardó, al límit d’HortaGuina­rdó amb Gràcia ) i estic segura que el mateix mercat no vol anar allà on provoqui rebuig», va dir l’alcaldessa. Els botiguers del mercat viuen amb inquietud a l’espera de conèixer quin serà el seu futur immediat. L’Ajuntament de Barcelona va decidir reformar el mercat durant aquest mandat, tot i que això no estava previst, per la presència d’amiant a l’estructura de l’immoble.

Al juny, el govern va aprovar per decret la norma que ara s'oficialitz­ava. Alguns punts han canviat arran de les al·legacions presentade­s, un total de 70. Dels 15 turistes previstos com a màxim es puja a 20. Rabassa va explicar que aquesta xifra encaixa millor amb el nombre de visitants que caben en un autocar. Al juny es va aprovar que alguns carrers de Ciutat Vella tinguessin un sentit únic per als grups. Això s’ha anul·lat. Segons el regidor, perquè s’ha analitzat la mesura i s’ha conclòs que no afavoreix la fluïdesa. El que sí que es manté és la limitació de presència simultània de grups turístics en diferents punts del districte. En els que menys, només n’hi pot haver un. En els que més, es permet que hi hagi vuit grups simultània­ment: la plaça de Sant Jaume i la plaça Reial.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain