El Periódico - Català

Països Baixos i Equador duen la incertesa fins a l’última jornada (1-1)

|

- SERGIO R. VIÑAS

A l’Equador no li va servir el seu contagiós entusiasme per guanyar i Països Baixos va treure rendiment al no-res, només una rematada a porta, per empatar (11). Així d’injust és de vegades el futbol, que deixa un grup A amb gairebé tot per decidir de cara a l’última jornada. L’única certesa és que Qatar, amfitriona d’aquest Mundial, ja està eliminada. I que molt malament (encara pitjor) ho hauria de fer l’Oranje per descarrila­r, ja que hauria de perdre contra els qatarians per més gols dels d’una hipotètica victòria del Senegal contra l’Equador. Es podria dir que l’equip de Van Gaal està virtualmen­t classifica­t, en definitiva.

La màxima emoció raurà en un Equador-Senegal en el qual als africans només els val guanyar. Va ser la justa recompensa que van obtenir els sud-americans en el seu partit més complicat del grup, en el qual Valencia (que es va tornar a lesionar) va equilibrar el gol de Gakpo.

Valencia posa justícia

A l’estadi Khalifa van decidir apagar l’aire condiciona­t al tercer partit. Era necessari que, allà a baix, algú escalfés el partit i Gakpo va aixecar de seguida la mà. En l’estrena contra el Senegal ja es va encarregar d’esborrar el 0-0 i ahir va fer el mateix, però als cinc minuts, en comptes dels 83. Països Baixos va acabar allà la seva participac­ió. L’Equador va desplegar un futbol vertical i, després del descans, Valencia va posar justícia al marcador.

Països Baixos: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Koopmeiner­s (De Roon, m. 80), De Jong, Blind; Klaassen (Berghuis, m. 69), Bergwijn (Depay, m. 46), Gakpo (Weghorst, m. 79).

Equador: Galíndez; Preciado, Hincapié, Torres, Porozo, Estipiñán; Caicedo, Méndez; Plata (Ibarra, m. 90), Estrada (Sarmiento, m. 74), Valencia (Rodríguez, m. 90).

Gols: 1-0 (m. 5), Gapko; 1-1 (m. 49), Valencia.