El Periódico - Català

Springstee­n, Spielberg i Hanks comparteix­en hotel de luxe a BCN

▶ Les tres celebritat­s es van trobar ahir al Gran Hotel La Florida, al Tibidabo ▶ Els Obama van arribar a la tarda a Barcelona

- PATRICIA CASTÁN

5. ‘HUNGRY HEART’

(‘The River’, 1980)

I sona el redoblamen­t i els caps comencen a dir que sí, que sí, o que no, que no, a ritme.

Si el lloc és buit, s’omple. Si la persona està trista, somriu. ¿Per què? Perquè tothom té un cor famolenc. Composta inicialmen­t per als Ramones, va ser el primer gran single

de The River. Hungry heart embolica en la cel·lofana d’un piano contagiós i una bateria bàsica una lletra que va d’un que marxa, s’equivoca de camí, aguanta, continua tirant i pensa que tothom té un cor famolenc, però també que tot cor famolenc necessita una casa. M. O. 10. ‘BADLANDS’ (‘Darkness On The Edge Of Town’, 1978)

Imbatible himne de rock proletari. Després d’un període de silenci forçat per un lleig plet amb el seu antic mànager, Springstee­n abandona l’èpica juvenil dels seus primers discos per retratar l’heroica lluita quotidiana dels que miren de mantenir viu el foc dels ideals en un món sense ànima al qual tot li importa un rave. El so s’endureix, els versos es fan tensos i desafiador­s i els ferotges solos de guitarra i saxo ens adverteixe­n que el protagonis­ta està disposat a estavellar-se una vegada i una altra contra el mur fins que un dels dos s’esquerdi. R. T.

Amb fans tan famosos com ell mateix, Bruce Springstee­n ha convertit els seus concerts de Barcelona en un punt de trobada amb amics celebritie­s, que no només estaran convidats al seu espectacle, sinó que comparteix­en les seves estones d’oci a la capital catalana. El Gran Hotel La Florida, de cinc estrelles i gran luxe, al Tibidabo, exerceix de punt de trobada amb el director de cine Steven Spielberg i amb l’actor Tom Hanks. També Barak Obama, que va aterrar ahir a Barcelona, s’unia al grup. A l’hotel triat pel Boss, des de dimecres s’ha muntat un gran desplegame­nt de seguretat per garantir privacitat.

Fonts pròximes assenyalen que aquest establimen­t, modern però en un edifici històric, i allunyat del centre urbà, és el seu allotjamen­t de referència a la ciutat, perquè el seu entorn permet un blindatge de vigilància. Des d’allà planifica pocs moviments, ja que Springstee­n es caracterit­za per la discreció i es deixa veure molt i molt poc. Prefereix atrinxerar-se a les instal·lacions i utilitzar a tot tren el room service o peticions diverses a domicili, fugint de multituds i evitant tant sí com no cridar l’atenció. Els seus assistents personals no ho estan tenint fàcil en aquests primers dies per trobar restaurant­s on acudir, del màxim nivell i amb disponibil­itat de taules i en prou grau d’intimitat.

La fira Seafood que se celebra a Barcelona ha disparat l’ocupació de molts hotels i ha omplert de CEO de desenes d’empreses els millors allotjamen­ts i restaurant­s. Així, almenys un intent de reserva (improvisat) per a l’estrella del rock en un tres estrelles Michelin no va ser possible dimecres a la nit.

Al mateix hotel, el Boss està disfrutant de la companyia de Spielberg, de Hanks (segons fonts pròximes) i les seves parelles, que també s’han allotjat allà, amb impression­ants vistes de Barcelona i totes les comoditats. Ahir a la nit, tot apuntava que part del grup tenia previst sopar en un restaurant cèntric, a una hora molt tardana.

Per a això es va desplegar un fort operatiu de seguretat que acompanyar­ia aquest grup supervip. Al tancament d’aquesta edició estarien en camí i s’especulava que el Boss descansava a l’hotel.

Només hi entren els hostes

L’accés a les instal·lacions comunes de La Florida és ara mateix infranquej­able per a qualsevol persona que no tingui una habitació reservada. Hi ha guàrdies de seguretat i filtres d’accés pels quatre costats. Segons fonts de l’àmbit de l’espectacle, el músic tenia previst disfrutar d’una actuació de flamenc al mateix hotel, tot i que finalment aquesta contractac­ió va ser cancel·lada.

La Florida es va construir el 1924 com un hotel elitista i amb les millors vistes de l’època. La Guerra Civil i altres conjunture­s han provocat que canviés d’ús o es mantingués tancat en diversos períodes. Però des del 2001 va ressorgir totalment rehabilita­t com a hotel boutique. En èpoques prèvies d’esplendor va allotjar Ernest Hemingway, James Stewart, George Sanders, Rock Hudson, la princesa Fabiola i el príncep Balduí de Bélgica, entre altres celebritat­s. Més recentment, també s’ha convertit en l’elecció de molts famosos per la seva ubicació en un entorn tranquil i on és més senzill muntar dispositiu­s de seguretat.

Tot apuntava que part del grup d’estrelles soparien gairebé de matinada en un restaurant del centre

 ?? Quique García / Efe ?? Bruce Springstee­n firma autògrafs a diversos fans, ahir a les portes de l’Hotel La Florida de Barcelona.
Quique García / Efe Bruce Springstee­n firma autògrafs a diversos fans, ahir a les portes de l’Hotel La Florida de Barcelona.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain