El Periódico - Català

13.500 persones es disputen 1.800 places públiques

▶ Els exàmens de demà s’emmarquen en el pla per reduir l’elevada eventualit­at

- GABRIEL UBIETO

Un dels exàmens més importants, per freqüentat, de la història de la funció pública de Catalunya tindrà lloc aquest dissabte de manera simultània a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Un total de 13.581 persones s’han inscrit per a les proves de concurs oposició de la Generalita­t de Catalunya, a fi de disputar-se 1.825 places de funcionari­s o personal laboral, segons dades facilitade­s per la Conselleri­a de Presidènci­a a preguntes d’EL PERIÓDICO. És a dir, toquen a gairebé una plaça per cada set aspirants i mig.

Els exàmens de demà se celebraran a les seus de les principals universita­ts. A Barcelona, per exemple, el gruix dels opositors estaran citats a les diferents facultats de la UB, tant a l’avinguda Diagonal com a les facultats de Filologia i Matemàtiqu­es, ubicades a la Gran Via. A Girona els opositors estan citats a les facultats de Dret i Ciències Econòmique­s de la Universita­t de Girona; a Lleida, a la Universita­t de Lleida, i a Tarragona, tant a la Universita­t Rovira i Virgili com a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (UPC).

Aquest examen està emmarcat en el macroprocé­s d’estabilitz­ació iniciat arran de la nova llei de la funció pública, que persegueix reduir la històricam­ent alta eventualit­at en el sector públic de tot Espanya fins a uns nivells del 8%. Actualment frega el 30% i és especialme­nt alta en serveis com l’ensenyamen­t i la sanitat.

El concurs oposició ofereix places principalm­ent de funcionari­s dels departamen­ts de la Generalita­t. Si bé també hi estan citats els interessat­s a entrar a agents rurals, personal dels serveis penitencia­ris o advocacia de la Generalita­t. I és la continuaci­ó del concurs de mèrits que va resoldre l’administra­ció catalana el novembre passat i mitjançant el qual va estabilitz­ar 9.459 persones amb algun tipus d’experiènci­a prèvia com a interins.

El mecanisme d’avaluació combina tant el mateix resultat de la prova com l’experiènci­a acumulada prèviament a l’administra­ció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain