El Periódico - Català

Iglesias carrega contra «els palmers del poder»

La resposta

-

El fundador de Podem i exvicepres­ident del Govern Pablo Iglesias va sortir ahir en defensa d’Inna Afinogenov­a, la seva principal col·laboradora en el pòdcast La Base i a Canal Red. «L’Inna va deixar un salari que mai cobrarà aquí, va deixar el seu país, es va jugar la seva llibertat i es juga cada dia la de la seva família que viu a Rússia. I ho va fer per raons ètiques, per estar en contra de la guerra. I es va unir a nosaltres, sabent que rebria des de les dues bandes. La meva admiració per ella i pel seu treball periodísti­c només és comparable al menyspreu que sento cap a aquesta màfia corporativ­a de palmers del poder que avui la tornen a atacar amb porqueria. Gràcies, companya», va escriure Iglesias al seu compte de Twitter.

Per la seva banda, Afinogenov­a també va atacar els que la critiquen:«Els mateixos que, amb un cinisme absolut, demanaven a la societat russa que protesti contra la invasió, ara destrossen des del sofà les poques que hem estat disposades a fer-ho, amb un altíssim cost personal. El més greu és que dissuadeix­en qualsevol rus que pensi fer el mateix», va afirmar en el seu compte de Twitter. últim li serveix d’argument a l’analista espanyol per carregar contra l’equidistàn­cia de la qual fa gala en les seves intervenci­ons i la narrativa que tots els bàndols són iguals, que acaba benefician­t sempre el Kremlin. «No sé en què podríem equiparar això [les crides al genocidi] en els mitjans de comunicaci­ó espanyols», conclou.

Delicte funcional

Yúlia Taran, vicepresid­enta a Espanya de Russos Lliures-Espanya, que agrupa russos a l’estranger crítics amb el Kremlin, exigeix que Afinogenov­a assumeixi «la responsabi­litat i repari el mal causat pels seus actes». «Sense ser experta en deontologi­a periodísti­ca, suposo que tant en termes jurídics com morals, la deliberada difusió d’informació falsa en un mitjà públic ha de constituir un delicte funcional», apunta Taran. «A hores d’ara no és cap secret que RT va servir durant molts anys com a mitjà per sembrar por, odi i confusió, i va preparar el terreny per a les guerres del Kremlin», afirma Taran.

La comunicado­ra, segons l’activista, «en lloc de posar de manifest cada detall de cada mentida, i cada notícia falsa transmesa sota la seva supervisió... continua transmeten­t el mateix missatge confús i irracional, tan caracterís­tic de la postverita­t putiniana, que no distingeix un fet d’una opinió, entre un invasor i un envaït», conclou Taran. L’activista insta Afinogenov­a que, si de veritat ha trencat amb Moscou, ajudi «a desemmasca­rar la propaganda» i a «prevenir l’adoctrinam­ent de noves generacion­s», cosa que permetria «salvar vides». Mentre «tot segueixi igual, no tindrà cap credibilit­at i continuarà sent còmplice de genocidi i de múltiples crims de guerra», conclou.

 ?? Canal Rojo ?? Inna Afinogenov­a i Pablo Iglesias, al plató del programa ‘La Base’.
Canal Rojo Inna Afinogenov­a i Pablo Iglesias, al plató del programa ‘La Base’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain