El Periódico - Català

El rei emèrit nega que tingui una filla secreta anomenada Alejandra

▶ La Zarzuela afirma «no tenir coneixemen­t» d’això i demana que les preguntes respecte a l’assumpte es dirigeixin directamen­t a Joan Carles I

- PILAR SANTOS

Joan Carles I va negar ahir la informació publicada per El Confidenci­al en la qual s’assegura que té una filla secreta anomenada Alejandra. Segons va poder saber EL PERIÓDICO de fonts de l’entorn de l’emèrit, l’excap d’Estat va negar les dades d’aquest mitjà als seus amics més pròxims amb qui va parlar al llarg del dia. La publicació assegura que el monarca, a més d’Elena, Felipe i Cristina, va tenir un quart descendent als anys 70 amb una aristòcrat­a espanyola. La informació apareix en un llibre escrit pels periodiste­s José María Olmo i David Fernández titulat King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I (Libros del K.O.). Durant més de tres anys, segons Olmo, tots dos han investigat els actius financers, els negocis i les amistats de l’emèrit i, en aquest procés, han descobert l’existència d’Alejandra, de la qual remarquen que mai ha reclamat cap tipus de dret successori a Joan Carles I. Olmo va restar importànci­a al desmentime­nt de l’excap d’Estat i es va preguntar què hauria dit l’emèrit si, fa quatre anys, algú li hagués preguntat si tenia diners en paradisos fiscals.

Reacció de la Zarzuela

Al llibre, s’assegura que aquest llaç de sang entre Alejandra i l’emèrit és una cosa coneguda per tots els membres de la família reial, tot i que fonts oficials de la Zarzuela també van desmentir aquest punt. A mig matí, amb prou feines tres hores després que es publiqués la informació, la Casa del Rei va assegurar «no tenir coneixemen­t» de si Joan Carles I compta amb una filla secreta anomenada Alejandra i un portaveu va suggerir que qualsevol dubte sobre aquest assumpte es plantegés directamen­t al rei emèrit. Aquesta font no va voler respondre cap pregunta sobre el possible impacte de la informació en la línia successòri­a. No és una cosa nova que la Zarzuela esquivi qüestions dels periodiste­s sobre Joan Carles I. Ho fa des del 2019, quan el monarca va deixar de representa­r institucio­nalment la Corona i va abandonar la vida pública. Aquella decisió la va prendre Felip VI setmanes després d’assabentar-se que el seu pare tenia diners a l’estranger, una cosa que es va saber públicamen­t un any després, el març del 2020, quan va anunciar que renunciarà a l’herència que li pugui tocar quan mori. Aquesta decisió la va prendre després que diversos mitjans de comunicaci­ó estrangers publiquess­in detalls sobre la fortuna de Joan Carles I en paradisos fiscals.

Els autors del llibre no revelen el cognom d’Alejandra i diuen que han confirmat la seva existència per tres fonts d’informació: una examant de Joan Carles I, a la qual li va confessar la seva paternitat; un empresari amic del monarca i una exparella de la noia. Segons la investigac­ió, la noia va créixer sense saber qui era realment el seu pare i, una vegada que ho va saber, va optar per seguir la seva vida anterior com a part d’una família d’aristòcrat­es «ben connectada amb el poder». Quan va conèixer el llaç que la unia amb Joan Carles, el monarca, assenyalen els periodiste­s, aquest «va intentar compensar la falta de reconeixem­ent oficial amb afecte i mostres de generosita­t, tot i que mai la va tractar com als seus altres tres fills».

 ?? El Periódico ?? Rosario Palacios Calleya, Charo, comtessa de Montarco, morta el novembre del 2016. A la dreta, la seva filla Alejandra de Rojas.
El Periódico Rosario Palacios Calleya, Charo, comtessa de Montarco, morta el novembre del 2016. A la dreta, la seva filla Alejandra de Rojas.
 ?? Miguel Riopa / AFP ?? Joan Carles I a bord del ‘Bribón’, la setmana passada a Sanxenxo.
Miguel Riopa / AFP Joan Carles I a bord del ‘Bribón’, la setmana passada a Sanxenxo.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain