El Periódico - Català

«La nova activitat econòmica fa que l’Hospitalet requereixi més mossos»

- ÁLEX REBOLLO MANUEL ARENAS

— La pandèmia, un nou Pla Director Urbanístic (PDU) i el cas Consell Esportiu. ¿Què ha sigut més determinan­t durant aquest mandat?

— Sens dubte, el que més ens ha preocupat és la pandèmia. Gestionar-la a través d’un pacte de ciutat amb altres forces, sindicats i empresaris ens va ensenyar que, quan treballem junts, el resultat és molt positiu.

— La insegureta­t continua sent la principal preocupaci­ó veïnal segons el Baròmetre municipal. ¿La solució és més policia, com va anunciar per al barri de la Florida?

— No hi ha una única solució. Tenim ja 400 agents a la Guàrdia Urbana i ara necessitem que els Mossos d’Esquadra també dotin de manera adequada la seva plantilla. Després, són necessaris canvis normatius en matèries com per exemple els patinets, que preocupen molt i per als quals he defensat l’obligació de matrícula i asseguranç­a i que la Guàrdia Urbana els pugui immobilitz­ar.

— ¿Què reclamen a Interior?

— Avui els Mossos tenen menys dotació policial a l’Hospitalet que quan es van desplegar. I la ciutat ha canviat: per exemple, la nova activitat de La Fira no pot anar en detriment de presència de Mossos a la ciutat: la nostra nova activitat econòmica fa que es requereixi­n més mossos. Les ocupacions mafioses són un altre tema: la Guàrdia Urbana n’ha paralitzat en aquest mandat més de 700, però potser se n’haurien de produir més per part dels Mossos.

— ¿Ha assumit el discurs de seguretat per tal de treure’l de l’àmbit d’actuació de Vox? ¿Tem que entrin a l’ajuntament?

— Des de l’esquerra parlem de seguretat sense complexos perquè hem de dir clarament el que està passant. Sobre Vox, no m’agradaria en absolut que tinguessin representa­ció a l’ajuntament. Mai acceptaré ser alcaldessa amb aquests vots: és la meva línia vermella. Mai pactaré amb aquesta formació.

— Eurostat va publicar recentment que són a l’Hospitalet els dos quilòmetre­s quadrats més densos d’Europa. ¿Hi ha prevista alguna política per revertir-ho al nord de la ciutat?

— Moltes. Malgrat no haver aconseguit els estàndards mitjans d’Europa [de zones verdes], tenim grans projectes per revertir la barrabassa­da del franquisme. Per això la meva obstinació per soterrar les vies del tren, que significar­à convertir la ciutat en un enclavamen­t per a la mobilitat estratègic­a de l’entorn metropolit­à, a més de tenir 120.000 metres quadrats més de zona verda al mig dels barris de la ciutat.

— Cinc ministres han promès ja el soterramen­t de les vies. ¿Per què aquesta vegada sí?

— Perquè mai el projecte ha estat com està avui. És cert que va quedar paralitzat per la crisi econòmica el 2010. I en aquests moments ja tenim el primer Projecte bàsic treballat de manera molt seriosa. També s’està realitzant el projecte executiu i en un any tindrem l’exposició pública. I a partir d’aquí la licitació.

— Parlem del cas del Consell Esportiu. La causa contra vostè es va arxivar; tot i això, s’hi mantenen imputats excàrrecs socialiste­s.

— No emetré cap tipus d’opinió perquè crec que està en mans de la jutge i serà ella la que haurà d’opinar sobre aquests temes.

— ¿Com és la seva relació actual amb la Generalita­t?

— Si el Govern escoltés més els municipis, crec que li aniria bastant millor. Hem arribat a acords com la construcci­ó del nou CAP de Sant Josep o les obres per al de La Florida. Però ara hem aprovat una partida de 2,5 milions per dotar les escoles de recursos econòmics per mitigar el tema del canvi de temperatur­a. La Generalita­t ens va dir als municipis que no féssim absolutame­nt res, que se n’encarregav­en ells, i el resultat fins ara és que no s’ha fet res i que no hi ha res previst. Sol·licitem a la Generalita­t que siguin lleials als municipis, com ho som nosaltres.

«No m’agradaria en absolut que Vox tingués representa­ció a l’ajuntament»

— ¿Les enquestes els donen majoria absoluta?

— Ens donen un resultat raonable. Però hi ha molts components en una enquesta que sens dubte poden no matisar després la realitat.

— En cas de no aconseguir-la, ¿contempla reeditar el pacte de la Diputació de Barcelona amb Junts?

— Caldrà veure quina és la disponibil­itat de la resta de grups que tinguin representa­ció per entrar.

 ?? Joan Cortadella­s ?? Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet i candidata del PSC.
Joan Cortadella­s Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet i candidata del PSC.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain