El Periódico - Català

PLANS D'ALTA VOLADA

S'obre la veda de terrats. Pots trobar des de xous `drag' on no fan falta plataforme­s per estar a l'altura fins a mercats ambulants en què els preus només estan pels núvols en sentit literal.

- ABEL COBOS

Brilla el sol, corre l’aire, sona la música, tens una copa a la mà i hi ha unes vistes precioses. I això, sense haver-te de barallar amb una horda turista com si fossis als búnquers del Carmel. Són els plans més cotitzats quan arriba la primavera: els esdevenime­nts en terrats, experiènci­es que a Idealista no baixarien de 1.500 al mes. Concerts, teatre, mercats ambulants, monòlegs, dansa i fins a tastos de vi. Promès: aquests plans sempre estaran a l’altura.

Els experts en activitats d’alta volada són Terrats en Cultura, que fa una dècada que omplen els terrats de Barcelona i l’Hospitalet d’activitats multidisci­plinàries amb propostes per a tots els gustos i sensibilit­ats. Acaben d’estrenar la temporada del 2023, que s’allargarà fins a la tardor, i venen amb una agenda més atapeïda que la de Yolanda Díaz quan trepitja Barcelona.

Deu terrats acolliran 15 espectacle­s –7 concerts i 8 obres d’arts escèniques– i 1.200 espectador­s. Per descomptat, són plans íntims, amb una audiència limitada: «Som una aposta per la sostenibil­itat», asseguren. És a dir, res de massificac­ions. Els preus van des dels 12 als 18 euros, excepte els que se celebren a l’Hospitalet, que són d’entrada gratuïta.

Però els terrats del cicle de Terrats en Cultura no són els únics que s’omplen de plans quan comença a picar el sol primaveral. I no, no pensis en les festes il·legals als terrats dels AirBnb i co-living. Edificis emblemàtic­s de Gaudí com la Torre Bellesguar­d (Bellesguar­d, 20), la Casa Batlló (passeig de Gràcia, 43) i la Pedrera (passeig de Gràcia, 92) també s’uneixen a la moda de plans amb vistes.

Del 5 al 7 de maig, la Torre Bellesguar­d acollirà la 25a edició de Bcn en las alturas. Aquest esdevenime­nt obre les portes de la joia d’inspiració medieval de Gaudí amb un mercat ple de paradetes amb roba, complement­s i llocs gastronòmi­cs. Una oportunita­t perfecta per visitar una de les obres menys massificad­es de l’arquitecte, passejar pels increïbles jardins i apreciar les privilegia­des vistes des de les terrasses. Una excusa per renovar el teu armari amb magnificèn­cia.

Un altre pla modernista, les Nits Màgiques de la Casa Batlló, un clàssic que arriba amb el bon temps. L’equació de l’èxit és senzilla: el terrat de l’emblemàtic i fotografia­t edifici, música en directe, llums nocturns, i copes. Un pla romàntic que ja s’ha posicionat entre els favorits per desvirtual­itzar-se després de fer match a Tinder.

I, en una terrassa veïna, la de la Casa Milà, tres quarts del mateix. Amb La Pedrera Essencial & Night Experience, podràs visitar l’edifici modernista com si estiguessi­s en ple viatge d’LSD: a través d’un xou immersiu que acaba amb un videomappi­ng dels guerrers de la Pedrera que coronen el terrat.

Ioga d’altura

Una última proposta modernista. A la Casa de les Punxes (Diagonal, 420) fan la salutació al sol tan a prop com es pot de l’astre: a la terrassa. Organitzad­es per Frizzant (Gran Via, 692), referents dels hàbits saludables i l’exercici per al benestar, cada dimarts, a les vuit del matí, sessions de ioga amb vistes que et faran treure un om quan t’ajeguis sobre l’estoreta.

Per descomptat, a l’agenda de plans en terrasses s’hi afegeixen les activitats als hotels. I no, que la paraula hotel no et faci fer marxa enrere: no són plans per a guiris, al revés, són apostes culturals per acostar aquests espais a la ciutadania. Des de les classes de ioga i pilates que, com a la Casa de les Punxes, Frizzant organitza als hotels Mandarín Oriental (passeig de Gràcia, 38-40) i El Palace (Gran Via de les Corts Catalanes, 668), fins a la terrassa de l’Axel (Aribau, 33), que provocaria un ictus a Rouco Varela: xous drag a l’Sky Bar, on les travestis no necessiten talons ni plataforme­s per ser a dalt de tot.

TERRATS EN CULTURA PUJARÀ 15 ESPECTACLE­S A 10 COBERTES

 ?? Guillem Pacheco – Shasta Daisy Produccion­s ?? ‘Pongo’, amb Judit Martín i Alba Florejachs. És un dels espectacle­s amb què Terrats en Cultura va estrenar temporada la setmana passada.
Guillem Pacheco – Shasta Daisy Produccion­s ‘Pongo’, amb Judit Martín i Alba Florejachs. És un dels espectacle­s amb què Terrats en Cultura va estrenar temporada la setmana passada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain