El Periódico - Català

TAPES CLANDESTIN­ES

Vibra Speakeasy, al soterrani de l'Hotel Room Mate Anna, serveix platillos i còctels clàssics però desbordant­s de personalit­at en una atmosfera que recorda els anys 20 del segle passat.

- FERRAN IMEDIO

Un local que vol anar de clandestí ho és de veritat si el client que mai hi ha estat no sap on dimonis està entrant. I això passa al –encara massa– desconegut Vibra Speakeasy (Aragó, 271), amb un discret i fosc accés contigu al de l’Hotel Room Mate Anna. Només té un número, 1920, de neó i un botonet per trucar-hi i esperar que t’obrin... Si dones la contraseny­a i el nom amb què has reservat taula, baixaràs unes estretes i fredes escales que semblen portar-te a un pàrquing però que en realitat et dirigeixen a una sala que es remunta als anys 20 del segle passat i l’època d’Al Capone i companyia.

Allà t’espera l’equip de Giacomo Colibono, que va ser una de les mans dretes de Romain Fornell, amb les seves treballade­s tapes i els seus deliciosos plats per compartir, i aquests sensaciona­ls còctels, tan clàssics com desbordant­s de personalit­at pròpia perquè els infusionen i envelleixe­n en barriques.

També al terrat de l’hotel

En aquest speakeasy «que ven menjar», en paraules del xef, i que té una lluminosa prolongaci­ó al terrat de l’hotel, cal mullar la molt pizzera puccia (pa típic de la regió italiana de Puglia) en un divertit paté de calamars, el tàrtar de tonyina que demostra la seva aposta pel bon producte, el salmorejo cordovès que serveixen en una coctelera per allò que has viatjat als anys 20 i la llei seca, el pop a la planxa i la presa de vaca, un tall tan poc habitual com aquest local.

I maridar tot això amb algun dels vins del seu celler, on destaquen petits elaborador­s catalans. I, si és divendres o dissabte a la nit, disfrutar d’aquests meravellos­os anys 20 mentre sona la música en directe.

 ?? ?? Alguns dels plats del restaurant Vibra Speakeasy, al soterrani de l’Hotel Room Mate Anna.
Alguns dels plats del restaurant Vibra Speakeasy, al soterrani de l’Hotel Room Mate Anna.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain