El Periódico - Català

«Intentaré posar Alexia perquè deixeu de preguntar»

- LAIA BONALS

Objectiu complert. Eindhoven ja té estampat en un dels seus vestidors l’escut del Barça. La quarta final de la Champions en cinc anys –i la tercera consecutiv­a– és una realitat per a les blaugranes. Després de remar 180 minuts contra un Chelsea combatiu i incòmode, el conjunt de Jonatán Giráldez pot respirar tranquil. El gol de Graham Hansen en l’anada va ser clau perquè la diana de la noruega al Camp Nou sentenciés el pas a la final. El 3 de juny estarà a la final en què volen treure’s l’espina amarga de Torí.

El partit no va ser còmode per al Barça. Les blaugrana van cedir el guió del partit al Chelsea. Malgrat que les locals van tenir 20 minuts de control durant el primer temps, les angleses van posar el partit on volien. Les ocasions que van collocar contra les cordes Berger van ser des de fora de l’àrea. Amb la defensa del Chelsea enfonsada en la seva pròpia àrea per aturar les emboscades culers, les de Giráldez van haver d’aprofitar els espais lliures en la frontal, però cap dels intents va veure porteria.

Mentre la pilota blaugrana fluïa sobre la gespa, malgrat no tenir un perill real sobre la porteria de Berger, el Chelsea es va graduar en l’art de perdre temps al Camp Nou. Les britànique­s van aprofitar cada topada per esgarrapar minuts al marcador. La que va fer més descaradam­ent aquest paper va ser la portera blue Berger. En diferents ocasions es va tirar a terra, dolent-se de les cames, perquè les seves companyes correguess­in a la banda a escoltar Emma Hayes mentre era atesa pels serveis mèdics del club.

El partit, en els últims minuts de la primera part, va ser travat. La pilota va deixar de ballar al so de les culers i es va trobar amb un escull. Les accions no acabaven amb la pilota sortint per la línia de fons o de banda, sinó amb el xiulet de la col·legiada castigant un contacte. Les blaugrana es van començar a desesperar, conscients que aquell joc afavoria el Chelsea, però va arribar el descans i les aigües es van calmar.

Segon temps angoixant

Graham Hansen va ser insultantm­ent diferencia­l. La noruega es troba en el seu moment més dolç de la temporada, demostrant partit rere partit que és la futbolista més en forma de la plantilla. La posa on vol, arriba a totes les pilotes i troba espais que només un geni podria desxifrar. És desequilib­rant, ràpida i intel·ligent. La 10, fent honor, va ser la mestra de cerimònies d’un Barça que la va necessitar per sobreviure.

Malgrat el cansament que acumula a les cames, Hansen no va deixar de remar fins a firmar el primer gol del matx en el minut 62. Després d’una conducció ma

▶ El Camp Nou va ser l’escenari perfecte per a una cita històrica. Les blaugranes, que venien amb un gol d’avantatge des de Stamford Bridge, van fer una crida a la seva afició de cara al partit d’ahir. Jonatan Giráldez va voler agrair l’esforç de les més de 70.000 persones que van ocupar els seients del Camp Nou. «L’afició ha estat de deu abans, durant i després del partit», va reconèixer el tècnic.

▶ La gran absència de la semifinal va ser Alexia Putellas. La capitana, que sortia d’una lesió de llarga durada per a aquest partit, va haver de veure el partit des de la banqueta. «Havia parlat amb ella tant ahir com avui de la situació. No perquè sigui ella, a totes les que surten d’una lesió els hi dic. Perquè puguin tenir en compte tots els escenaris», reconeixia el tècnic en la roda de premsa posterior. «Tornar era massa arriscat pel ritme del partit. «Intentarem que jugui en el pròxim partit perquè deixeu de preguntar i aporti sobre el camp», va explicar entre rialles l’entrenador barcelonis­ta, que va admetre que Alèxia té opcions de jugar aquest diumenge.

▶ En el minut 83 van saltar les alarmes. Aitana sortia del terreny de joc amb molèsties. Jonatan Giráldez va voler tranquil·litzar l’afició: «Aitana tenia rampes i en el moment que surt i li pregunto que si pot sortir o no, em diu que Mariona està millor que ella», va reconèixer Giráldez.

▶ L’entrenador va tenir paraules d’elogi per a Graham Hansen. «És de les millors jugadores del món en desequilib­ri i un contra un. Estic content perquè ha sigut una temporada difícil, però ha arribat al moment important a bon nivell».

 ?? ?? Les jugadores del Barcelona celebren el pas a la final de la Champions que es disputarà a Eindhoven, ahir.
Les jugadores del Barcelona celebren el pas a la final de la Champions que es disputarà a Eindhoven, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain