El Periódico - Català

Negociació col·lectiva

El diàleg social resulta vital per millorar la vida de la gent

-

a acceptar per treballar i generar ingressos.

Noves aliances

central del país. El diàleg social és imprescind­ible per millorar la vida de la gent, per al funcioname­nt de l’economia i la creació d’ocupació. Hi ha dues maneres de redistribu­ir la riquesa: la fiscalitat justa i progressiv­a a través de polítiques públiques, i els salaris que es milloren i concerten a través de la negociació col·lectiva.

La reforma laboral i la insistènci­a sindical ja s’estan notant en la negociació col·lectiva dels convenis firmats aquest primer trimestre del 2023 amb una pujada pactada del 4,82% davant del 2,91% del 2022. És imprescind­ible que continuem parlant del preu i les condicions de l’acomiadame­nt, ja que a Espanya encara és molt fàcil i barat acomiadar. També de la transició ecològica justa de l’economia i de la transforma­ció del sistema productiu. S’ha de continuar reduint la bretxa salarial entre homes i dones i avançar cap a la igualtat real. Guanyar drets LGTBIQA+ en el món laboral i impulsar amb més força la formació profession­al dual, fer créixer la inspecció de treball per eliminar els espais de treball precari que encara resisteixe­n i avançar amb força cap a la setmana laboral de 32 hores. Aquestes reivindica­cions continuara­n estant en el centre de l’agenda de la UGT, el Primer de Maig i la resta de dies de l’any.

El programa s’emetrà igual que abans, amb la diferència de la necessitat d’una subscripci­ó de pagament per veure’l. ¿Afectarà això la fama i el prestigi que s’ha guanyat durant tantes edicions?

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain