El Periódico - Català

Celebritat­s que fan caixa amb els seus trastorns

Ningú subestima el dolor que han experiment­at els famosos a causa de la depressió, la psicosi o el dol per la pèrdua d’un fill. El que desarma els afectats greus és que el «pou fosc» es converteix­i en indústria lucrativa.

- N. N.

SELENA GOMEZ /

El 2016, va abandonar la gira Revival al·legant ansietat, depressió i atacs de pànic a conseqüènc­ia, va dir, d’un lupus (més tard va explicar a Miley Cyrus que, després d’anys de teràpia, li van diagnostic­ar un trastorn bipolar). Però tot just cinc anys després, al costat de la seva mare, la productora de Hollywood Mandy Teefey, i l’empresària Daniella Pierson, va llançar WonderMind, una plataforma on line que ofereix teràpies i consells. S’estima que mou uns

100 milions de dòlars.

ENRIC I MARKLE / MEGHAN

A compte de la ferida de l’orfandat i del menystenim­ent de la família reial britànica, el príncep Enric ha pogut guanyar uns 114 milions d’euros. A més de ser director d’impacte de la firma california­na de fitnes mental BetterUp i tenir una companyia de mitjans, l’Archewell, que produeix pòdcasts per a Spotify i diversos programes per a Netflix –entre els quals s’inclouen el documental Harry y Meghan, en el qual desgranen els seus oprobis–, va rebre de Penguin Random House un avançament de 20 milions per tres entregues de memòries. Amb la primera, En la sombra, publicada el gener passat, ha venut més de tres milions d’exemplars i aconseguit un rècord Guiness.

DEMI LOVATO /

Després de prendre’s el 2018 un còctel d’oxicodona barrejada amb fentanil, l’actriu i cantant Demi Lovato va patir un infart, diversos vessaments i un dany cerebral que la va deixar gairebé cega. Estava trencada.

L’exnoia Disney, no obstant, està centrada gairebé exclusivam­ent a parlar dels seus trastorns: produeix continguts com la docusèrie Bailando con el diablo i està associada a la plataforma Talkspace de telesalut mental.

ANA OBREGÓN /

La conversa segueix a les travesses del que ha pagat Hola! per l’exclusiva de la seva filla-neta Ana Sandra. És l’última de la mitja dotzena de portades que Ana Obregón ha fet amb la seva revista de capçalera des que el 2018 es va anunciar que el seu fill tenia càncer. Després de la seva mort, la biòloga va desgranar el seu estat emocional per entregues i va fer les campanades del 2022, que li van poder reportar uns 35.000 euros. En el seu Instagram, que ha anat experiment­ant una escalada de seguidors, puja contingut de marques com laCabine,

firma d’ampolles de vitamina C. / El seu llibre testimonia­l Por si las voces vuelven, en què relata la seva esgarrifos­a experiènci­a amb un brot psicòtic, va aconseguir sis edicions en dues setmanes. L’èxit va donar peu a un pòdcast homònim a Spotify; i un altre més, Informativ­o matinal,

que li va agenciar el premi d’internet Marca Personal a les xarxes socials. Movistar el va contractar per a la campanya de Nadal del 2022 i la seva agenda d’actuacions als teatres no té cap forat fins al desembre.

ÁNGEL MARTÍN.

 ?? ?? Selena Gomez triomfa amb una plataforma ‘online’ i Ángel Martín porta 15 edicions del seu llibre.
Selena Gomez triomfa amb una plataforma ‘online’ i Ángel Martín porta 15 edicions del seu llibre.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain