El Periódico - Català

El Barça ja fa cara de campió

L’equip blaugrana manté el seu còmode avantatge en una nit plàcida, marcada per una expulsió molt d’hora, una golejada sense resistènci­a, el retorn de Dembélé i l’estrena de Lamine Yamal, el més precoç de la història barcelonis­ta.

- ALBERT GUASCH

Començava a haver-hi el risc que la temporada es convertís en una pesada inèrcia cap al títol de Lliga. Que el Barça arribés exsangüe a la línia de meta, gairebé sense forces per aixecar els braços. Que, efectivame­nt, es fes llarg el que faltava. I per desmentir això que ja se li preguntava a Xavi en les rodes de premsa ¿se t’està fent llarga la temporada?–, l’equip es va amarar d’intensitat i eficàcia –de beneïda pluja també– i va despatxar un Betis ofegat per una expulsió a la mitja hora. La segona part es va fer innecessàr­ia com la cridòria eixordador­a de l’speaker del Camp Nou (4-0). La va animar el debut precoç de Lamine Yamal, de 15 anys.

La diversió a Barcelona s’ha de buscar aquests dies a l’Estadi Olímpic, el pròxim feu blaugrana i ara de Bruce Springstee­n, infal·lible agitador de masses catalanes. També es troba als carrers per on passeja el matrimoni Obama. El circ barcelonis­ta s’havia ressentit últimament del sentit del xou i es dubtava que pogués recuperar-lo veient les últimes actuacions. Dubtes injustific­ats. La gent s’ho va passar bé aquest dissabte a la nit i fins i tot va ovacionar el retorn de Dembélé com un enyorat ésser estimat. I pensar que no fa tant se l’esbroncava amb ganes...

Joc fluid

El futbol va fluir i quan semblava que s’entrava en una fase de davallada, va arribar la pluja i de seguida –sense cap relació– l’acció impetuosa del bètic Edgar. Una expulsió que va eliminar qualsevol resistènci­a en el pas blaugrana cap a la consecució del campionat. Els 11 punts d’avantatge respecte al

Madrid es mantenen (amb 18 per jugar) i Lewandowsk­i conserva el liderat a la taula de golejadors gràcies al seu gol –el segon de l’equip–, amenaçat pel hat-trick de Benzema.

Christense­n va posar l’1-0 al rematar com el central amb classe que és la centrada amb rosca de Raphinha. El seu primer gol amb el Barça va reafirmar Xavi, que considera el danès una aposta personal, per això el va alinear tan bon punt va rebre l’alta mèdica.

S’ha de ressaltar també que es tractava de l’assistènci­a número 11 del brasiler, una dada que s’ha d’afegir als seus 10 gols. Seu va ser el tercer després d’una formidable passada de Busquets. Unes xifres més que respectabl­es, tot i que les seves intermitèn­cies en el joc semblen dir una altra cosa del seu rendiment en aquesta temporada de debut. Capacitat de lluita tampoc li falta al noi. Vaja, que Mateu Alemany en pot demanar un bon preu a l’estiu, que s’ha de fer lloc per a Leo Messi, aclamat un cop més en el minut 10.

Forma part de l’experiènci­a d’anar a l’Estadi de sobte. Demanar la tornada de l’argentí, que és una operació de nostàlgia, de màrqueting i de rescabalam­ent personal de Joan Laporta. Una operació d’emocions que tapa les considerac­ions esportives, que existeixen tot i que des de dins es prefereixi callar.

El barcelonis­me assisteix amb passivitat als jocs de mans de la

BARCELONA: Ter Stegen (7), Koundé (6), Araujo (6), Christense­n (7), Balde (7); Busquets (7), Pedri (7), De Jong (6), Raphinha (8), Lewandowsk­i (7) i Gavi (5). Tècnic: Xavi Hernández (7). Canvis: Alonso (5) per Christense­n (m. 59); Ansu Fati (6) per De Jong (m. 59); Kessie (5) per Pedri (m. 73); Dembélé (5) per Raphinha (m. 71); Yamal (7) per Gavi (m. 83).

BETIS: Rui Silva (5); Montoya (4), Pezzella (5), Luiz Felipe (s. q.), Miranda (4); Guido Rodríguez

(4), Carvalho (5); Luiz Henrique (64), Canales (4), Ayoze (5); i Willian José (4). Tècnic: Pellegrini (4). Canvis: Edgar (3) per Felipe (m. 12); Akouokou (5) per Henrique (m. 45); Abner (4) per Ayoze (m. 64); Joaquín (s. q.) per Miranda (m. 64); Juanmi (s. q.) per Canales (m. 75).

GOLS: 1-0 (m. 14), Christense­n; 2-0 (m. 36), Lewandowsk­i; 3-0 (m. 40), Raphinha; 4-0 (m. 82), Guido (pp)

ÀRBITRE: Del Cerro Grande () (6)

TARGETES: Edgar (doble amonestaci­ó), Pellegrini.

ESTADI: Camp Nou (88.530 espectador­s). directiva actual, retallant per aquí, apujant tarifes per allà i llançant globus sonda inquietant­s i prefereix centrar-se en la bona marxa de l’equip de Xavi i les excitants notícies que proporcion­a La Masia. Lamine Yamal va fer història al debutar amb 15 anys. Un nen nascut el 2007. Aviat vindran directamen­t del parvulari. El debut més precoç de la història barcelonis­ta no es va saldar amb gol d’un pèl enmig de l’excitació de la grada. Va ser una nit plàcida i feliç.

 ?? Jordi Cotrina ?? El cadet Lamine Yamal va debutar ahir amb el primer equip contra el Betis.
Jordi Cotrina El cadet Lamine Yamal va debutar ahir amb el primer equip contra el Betis.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain