El Periódico - Català

Així va la Lliga

-

Lamine, atrevit, directe i descarat. 29 d’abril. 22.47 h. Nit tranquil·la al Camp Nou amb 4-0 per al Barça i el Betis acabant amb nou jugadors per la lesió de Joaquín (segona meitat) i l’expulsió d’Edgar (primera). Llavors, Xavi ordena un canvi que té un significat singular. Abandona la gespa Gavi i apareix la figura d’un nen, que ni tan sols ha trepitjat l’estadi Johan Cruyff per jugar amb el filial. Just un minut abans Joaquín patia una lesió al genoll dret. I es va colar en el partit Lamine Yamal, un jugador que, en realitat, és un nen. Tot just 15 anys. 15 anys i 290 dies. El més novell a debutar amb el Barça. I el cinquè de la història de la Lliga.

Quan trepitjava l’herba molla de l’estadi blaugrana Lamine Yamal obria una pàgina de la història. Era el jugador més jove a fer-ho. Trencava tots els registres quan ni tan sols pot firmar el primer contracte profession­al. Una cosa que passarà quan tingui 16 anys. Es va recolzar al flanc esquerre de l’atac, amb personalit­at.

Osasuna - Reial Societat ......................

Elx - Rayo ................................................ Reial Madrid - Almería ...........................

- Betis .................................. Cadis - València ........................ Avui 14.00 h Vila-real - Celta Vigo ................ Avui 16.15 h

- Getafe ................... Avui 18.30 h Valladolid - At. Madrid .............. Avui 21.00 h Mallorca - Athletic Club ......... (dl. 1) 19.00 h Sevilla - ....................... (dl. 1) 21.00 h

Raphinha brilla la nit que va tornar Dembélé. Va ser el millor. Sens dubte. Una assistènci­a, la tradiciona­l corbeta des de fora cap endins perquè Christense­n rematés de cap l’1-0, i després un gran gol, el 3-0, aprofitant una excel·lent passada en profundita­t de Busquets, que va haver de ser revisat, això sí, pel VAR durant alguns minuts. Raphinha es va exhibir la nit que tornava Dembélé, transforma­t, ara sí, en l’ídol del barcelonis­me. «Jo amb 15 anys jugava a l’equip del meu barri i Lamine entrant en aquest estadi amb tanta gent», va dir Raphinha.

3

«Serà un estiu interessan­t, ja t’ho dic», avisa Alemany. Es prepara un mercat amb molta agitació, segons va revelar el director esportiu del Barça. «El mercat s’obre a l’estiu, però l’obligació de la direcció esportiva és estar en no stop i treballar tot l’any», va dir Mateu Alemany a Movistar+. «Estem preparats per començar a actuar en la plantilla pròpia, serà un estiu interessan­t, ja t’ho dic», va afegir després l’executiu que té el control sobre la reestructu­ració de la plantilla.

A més, el Barça necessita rebaixar la massa salarial de 200 milions per ajustar-se al fair play, a més de treballar per trobar jugadors, sobretot a cost zero. Aquí entrarien Íñigo Martínez (Athletic), Ilkay Gündogan (City) i, per descomptat, Messi (París SG), el nus essencial del Barça 23-24 que dissenyen Alemany i Jordi Cruyff. Tots vindrien lliures.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain