El Periódico - Català

Superilles, tramvia per la Diagonal i L9

-

ERC. Maragall, en comptes de triar 21 carrers on aplicar al màxim la doctrina sense cotxes, com han fet els Comuns, traça unes normes relacionad­es amb la secció de la via. Per exemple, tots els carrers de 20 o més metres d’ample perdran un carril de circulació que se n’anirà a engrossir l’espai del vianant. Tampoc hi ha diferència quant al tramvia: ERC es compromet a realitzar el tram entre Verdaguer i Francesc Macià.

PSC. El PSC aposta per recuperar els interiors d’illa de l’Eixample en lloc de «replicar 22 vegades Consell de Cent» com diuen que pretén Colau. Assenyalen que cal exigir al Govern que acabi les obres d’ampliació del metro, sobretot de l’L9, i que cal treballar de manera conjunta en la millora de Rodalies i garantir almenys un tren cada 30 minuts amb les capitals de comarca de l’àrea metropolit­ana. Defensen que cal connectar el tramvia i impulsar la flota d’autobusos.

Barcelona en Comú. El programa advoca per estendre el model superilla, més carrers de 30 km/h i més carrils bici, i per unir el tramvia per la Diagonal. Cita com a objectiu «consensuar amb la resta d’administra­cions competents una taxa de congestió per circular per Barcelona amb criteris de renda». Un peatge urbà variable. Proposa un pla de pàrquing per a bicis en plantes baixes i reduir trànsit a Aragó, Balmes, Urgell, Numància, av. Madrid, Berlín i Travessera de les Corts.

PP. Daniel Sirera vol revisar totes les superilles, les ja fetes i les previstes, i es compromet a revertir «aquelles que tinguin un impacte negatiu en els veïns i l’entorn». Proposa que les motos puguin circular pel carril bus-taxi i que tinguin més zones d’aparcament. Quant al transport públic, plantegen bonificar els abonaments fins als 21 anys i «rebaixar» la resta de tarifes.

Junts. Impulsar un nou pacte per la mobilitat i un consell assessor per la mobilitat sostenible. Crear la plataforma d’intermodal­itat amb l’ATM. Garantir la totalitat de l’L9 i l’L10, i la connexió de la línia del Vallès de Ferrocarri­ls de la Generalita­t amb la del Baix Llobregat. Sistema de preus del transport públic que «n’incentivi l’ús». Millorar la seguretat i confortabi­litat del transeünt. Radars «eficients» que tinguin en compte horaris i usos de la zona. No a connectar el tramvia per la Diagonal.

 ?? Joan Cortadella­s ??
Joan Cortadella­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain