El Periódico - Català

Recollida selectiva i porta a porta

-

Barcelona en Comú. Tot i que la neteja és vista com el segon problema de la ciutat, Barcelona en Comú no inclou grans propòsits. S’entén que Colau i el seu equip opinen que la situació ha millorat des de l’inici de la nova contracta. El text cita la necessitat d’incorporar aigua regenerada en el reg d’algunes zones, d’electrific­ar els vehicles i emprendre campanyes de conscienci­ació als barris.

Junts. Impulsar un pla de xoc de mantenimen­t i de neteja. Contenidor­s intel·ligents per afavorir la recollida selectiva i premiar la ciutadania i les activitats econòmique­s que la facin correctame­nt. Fiscalitat basada en la generació de residus. Ha de pagar menys qui genera menys residus i qui participa més. Estudiar la reversió marxa enrere del servei porta a porta en barris com el de Sant Andreu.

PSC. Els socialiste­s veuen necessari que els districtes s’impliquin en la millora del desplegame­nt de la nova contracta i a detectar les zones prioritàri­es a cada barri. Aposten per potenciar el reciclatge i la recollida selectiva de residus, fomentant el «porta a porta» on tècnicamen­t sigui possible, potenciar la reutilitza­ció i reciclatge d’electrodom­èstics, les compres a granel i implementa­r sistemes de retorn d’envasos en comerços. També impulsar un conveni de col·laboració amb el Port per a la reutilitza­ció i el reciclatge als residus dels creuers.

ERC. Els republican­s creuen que l’espai públic s’ha anat degradant, de manera notòria, en els últims anys. Ernest Maragall promet un pla de xoc per netejar la ciutat amb la Brigada 100 x 100, una espècie de GEOs de la neteja amb 100 efectius que durant cent dies actuaran en diferents barris de la ciutat. ERC també incrementa­ria la plantilla de Parc i Jardins.

PP. Els populars proposen millorar el contracte de neteja amb més recursos «humans» i «materials», i «prioritzar les zones que requereixe­n una funció més intensiva» perquè «tots els barris siguin nets». També volen «suspendre i revisar» l’actual sistema de recollida «porta a porta» implantat a Sarrià o Sant Andreu. Plantegen recuperar les 600 papereres retirades en els últims anys i implantar «una xarxa de lavabos públics de caràcter fix, amb vigilància i mantenimen­t».

 ?? Joan Cortadella­s ??
Joan Cortadella­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain